En av de bedre stykningene på lammet er carré, eller karré. (Bruk gjerne steinsopp. Her er lammecarré servert med råstekte mandelpoteter, fyllt tomat, og portobellosopp med pesto
Bruk en skarp kniv å lage et rutemønster (store ruter) i fettet. Ikke skjær ned i kjøttet. Legg bogen/låret over i en passe stor langpanne og gni det godt inn med salt, pepper, sitronsaft og olje eller fett
Så slo jeg til med en lammefrikassé, i en littutvidetstil. Man må også huske på å ikke koke fløten for lenge med buljongen, og heller ikke la dillen koke
Dryss med dill og server med godt brød. Når lammet har fått farge, has vårløk og purre i. Skjær purren ibiter på samme størrelse og del et par ganger på langs
Lammekjøtt er smakfullt og det kan kombineres med de fleste smaker og krydder. Den både syrlige og sterke sausen gjør at den er nydelig sammen med kjøttet
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Hvis du har lyst på en variasjon fra de tradisjonellelammerettene med fårikål og frikasse, så er denne gryteretten av asiatiskopprinnelse et kjempegodt alternativ
Ingrediensenetilmarinaden røres sammen og has i en frysepose. oppskåret lammekjøtt. Ha kjøttet i fryseposen og lukke den, smør kjøttet godt inn med marinade
Skjær opp lammekjøtteti passe biter. Lag marinaden med å hakke opp persille og hvitløk sammen. Lammelår eller annet ferskt lammekjøtt oppkjært i passende biter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.