3. Nå
kan du lag appelsin vinaigrette ved å helle alle ingrediensene over i en beholder du kan riste og sette i kjøleskap. Denne ristes godt rett før bruk.
5. Da
næmer vi oss ferdig med stormskritt
6. Nå
klargjør du kamskjellene. Start med å rense og pakke kamskjellene i vakumpose med litt olivenolje (dersom du skal kjøre de sous vide). Bruker du fryste, anbefaler jeg deg å vakumere disse mens de fortsatt er frosne, da holder de formen litt bedre. Skal du steke direkte, noe som er helt supert, så kjører du de rett i pannen nå.
30 minutter
Ta de deretter ut av posen og stek de på høy varme i
30 sekunder
maksimum for å få de karamellisert
7. Det
aller siste du gjør er å skjære den rå fennikel i så tynne skiver du klarer, her kommer mandolinen inn i bilde igjen.
De ulike elementene kan du lage til helt ulike tider, og det er lett å planlegge godt slik at selve anretningen på tallerken og ferdigstillelse av retten tar ikke så lang tid når du får setter igang
Delvis har jeg jo laget denne retten tidligere her påbloggen, men siden jeg syntes den var såpass god og siden jeg fikk gjester og hadde dårlig tid valgte jeg denne igjen nå
Server kamskjellene med brokkolibuketter, brokkolikrem, hvitløkskrem ogvinaigrette ved siden av. Smak vinaigretten til med sherryeddik, sukker og salt, og rør inn baconterninger
Ørret i vikingskip – trinn for trinn Her har vi en skikkelig klassiker. Idag ble det servert blomkålsuppe med sprøstekt spekeskinke ogkamskjell, men hva med å plukke ferske neslekskudd ( virkelig i sesong nå), og lage brenneslesuppe
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Kamskjell med asparges og chorizoAspargesdampes på rist over kokende vann. Hele desserten kan for eksempel gjøres klar på forhånd, og all skjæring og kutting er også lurt å ha gjort klar tidlig
Mens jeg stod og ventet på at kamskjellene skulle bli renset kom jeg på en annen idè. " Det er absolutt hyggelig at bloggen blir lagt merke til, men når jeg fikk dette spørsmålet, krysset jeg fingrene på å ikke bli sett som en rosablogger
– Nykvernet salt og pepper. Jordskokkpurè er fantastisk – så lenge man tilbereder den riktig. Anrettforrettenepå tallerken sammen med jordskokkpuréen og du er klar
Med en ost og en pakke skinke, valgte jeg å lage en god tre-retters til mannen min og meg. oktober, og med disse ble jeg oppfordret til å invitere familie og venner på middag
Melbu kaviar kan du bruke til pålegg, på smørbrød med egg, i kaviarsaus og den er så god så jeg brukte den i denne forretten med nydelige kamskjell i dag
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.