Melbu kaviar kan du bruke til pålegg, på smørbrød med egg, i kaviarsaus og den er så god så jeg brukte den i denne forretten med nydelige kamskjell i dag
Spe med litt melk til ønsket konsistens. Enkelt og greit. 4-6 personer12 store kamskjell1 pk frosne erter3-4 skiver speke- parma- eller serranoskinke2 ss frisk rosmarin2 fed hvitløk1 skive brød (gammelt)1/2 dl olivenolje2 ss smørSalt og pepper. Hakk hvitløken og stek halvparten av den sammen med rosmarin i olivenoljen på middels varme i en panneKok ertene i lettsaltet vann i 5 minutterHell av vannet og kjør ertene med en stavmikser eller blender sammen med halvparten av rosmarinoljen fra pannen. Smak til med salt og pepperHold pureen varm i en kjele på svak varmeLa kamskjellene ligge på et stykke kjøkkenpapir slik at overflødig væske renner avBland resten av den hakkede hvitløken sammen med 1 ss mykt smørSmuldre brødet, hakk spekeskinken og vend det inn i smøret sammen med pepperLegg kamskjellene i en ildfast form med smørblandingen på toppenStek på 220 grader i ca 10-12 minutter til smørblandingen er sprøAnrett kamskjellene på ertepureen og drypp over resten av rosmarinoljen. Kamskjell safranvinagrette 4-6 personer. 12 store kamskjell
Denne torsken her ble saftig og veldig smakfull medchorizo, vårløk og ertepure som tilbehør. Kok opp vann, legg i de frosne ertene og gi det et oppkok, tøm av vannet, ha i en smørklatt, smak til med salt og pepper og kjør det glatt med en stavmikser
Som lovet, her er oppskriften på mine kjempegode kamskjellmed kokos og safran. Jeg lover at disse kamskjellene vil imponere og mest sannsynlig konvertere selv de som ikke liker sjømat
Legg på kamskjellene. Smak til med salt og pepper. Strø på salt og pepper og kryst over sitronsaft. Legg rødbeteskivene og -terningene på tallerken med vinaigretten
Kamskjell servert med kremet saus og asparges. Kamskjell er bare nydelig, og når man har tilbringt sommern på Hitra så blir det unektelig ofte en del av menyen
Vesla med ny lue - kamskjell lue aka scallop hat i garnet Smart. Dette er den med rund avfelling. Jeg gjorde en feil også - strikket en runde vrang for mye på hver av rillene
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.