Vin til stekt ørret oppskrifter

Stekt fjellørret med blomkål ✿

Stekt fjellørret med blomkål ✿

Smørstektfjellørret smaker så godt at den egentlig ikke trenger mye tilbehør. Etterstek på svakere varme til fisken er gjennomstekt, når kjøttet slipper benet
Basilikumsaus til fisk ♥

Basilikumsaus til fisk ♥

Tilsetthvitvin og fiskebuljongen og kok inn til væsken halveres. En herlig fyldig hvit saus med god smak av hvitvin, fiskekraft og basilikum ♥
Retro ukemeny fra 60-70' tallet ♥

Retro ukemeny fra 60-70' tallet ♥

Jeg har brukt røkt svineknoke, som er litt mer smakfull enn saltet svineknoke. Jeg er tilhenger av nye spennende retter og ingredienser fra hjem -og utland, men det er viktig å ta vare på den norske tradisjonelle husmannskosten også
Mango -og jordbærsalsa ?

Mango -og jordbærsalsa ?

Vi ror mot Bergseng-stræinna og vinke rørt "farvel" til Kapp. Vinaigrette. Fruktig god og smakfull salsa, som passer perfekt tilstekt kjøtt, kylling eller fisk
Rosa poesi på flaske.

Rosa poesi på flaske.

Det unge ekteparet Angela og Werner Michlits produserer vin på biodynamisk vis i solfylte Burgenland i Østerrike, og Prosa ble opprinnelig laget spesielt til deres bryllup
Matgleder fra hagens spisskammer

Matgleder fra hagens spisskammer

Mild, men allikevel smaksrik, er den som stuing et godt følge til kjøttkaker, svinesteik og annet stekt eller kokt kjøtt
Sakte Ørret

Sakte Ørret

Det er en vin med fin fylde men samtidig slank og lekker, to egenskaper som var med å løfte totalinntrykket på retten
Godt for det meste.

Godt for det meste.

Tilsettvin og kok inn til væsken er kraftig redusert. Ha i fiskekraften og kok inn til det halve. Prøve den lett forvellet, så stekt litt i pannen og servert med høvlede flak av god parmesan

Olivenolje, hva du kanskje ikke visste?

Oliven har derfor ikke bare smaksrikdom og nyanser til felles med en god vin. Olivenolje er ikke bare sunt, det har smaksrikdommer og variasjoner som den fineste vin
Oliven og olivenolje. Historien.

Oliven og olivenolje. Historien.

Oliven har derfor ikke bare smaksrikdom og nyanser til felles med en god vin. Olivenolje er ikke bare sunt, det har smaksrikdommer og variasjoner som den fineste vin
Ukemeny – uke 10

Ukemeny – uke 10

Da vi var barn var påsken skillelinjen mellom vinter og vår. Da vi dro avgårde til hytta var alt dekket av snø, og det virket som om våren var milevis unna

Stekt ørret med gratinert asparges

Fres løken i smør i en kjele og hell over buljong, fløte og vin. Smak til sausen med salt. Server ørret med saus, poteter og asparges

Den gamle kokeboka

En flaske hvitvin vil ikke føles som gift til dette. Slå på hvitvin og fløte. Jeg har etterhvert blitt veldig tilhenger av helstekt kylling som ikke er så aller verst dyrt heller

Fjellørret i urter og hvitvin

Legg fisken tilbake i pannen og stek på svak varme. Ha resten av ingrediensene, unntatt vinen, i pannen og stek litt