Min egen hellige sataymarinade. Vet du hvor Satay kommer fra. Har du marinade igjen kan du pensle satay under stekning, slik at kjøttet ikke blir for tørt
Chicken Satay. Saus/marinade. Spennende kyllingrett med masse gode asiatiske smaker. Sausen bidrar til at kyllingen blir herlig karamellisert og nøttene gir en fin krønsj
Marinade. For litt siden spurte imidlertid min mann meg om vi ikke kunne ha satay igjen, jeg søkte da etter oppskrifter og fant en oppskrift jeg MÅTTE prøve Det var en oppskrift fra Lise Finkelhagen, hun har igjen fått denne av Bent Stiansen
Har som jeg skrev i går bestemt meg for å ha en hel uke med innlegg om thailands/thailandsk inspirert mat på bloggen min og først ut er den velkjente chicken satay, som rett og slett betyr marinert kjøtt på spyd med saus
Kylling satay er nasjonalretten i Indonesia, men mye brukt også andre steder i Asia. 2 personerKylling og marinade2 kyllingfileter2 ss sweet chili saus1 ss ketjap manis (søt soyasaus)1 sjalottløk1 ss sitronjuice1 ts fiskesaus1 fedd hvitløklitt chilipulverLag marinade av ingrediensene,og la kyllingfiletene hvile i marinaden så lenge du har tid til
Sesamolje – Gir en skikkelig god «asia-smak» til forskjellige diper, supper og feks kylling satay. Teriakisaus - brukes i wok, marinader, supper og diper
Træ på satay pinner/ grillpinner av tre og legg over glasset / koppen suppen. Marinade til scampi. Bland sammen marinaden , legg i scampi, sett kaldt 5-7 timer
Bland sammen ingrediensene til marinaden og legg. Finhakk hvitløk og bland med de andre ingrediensene Marinade ( dobble marinade hvis den er til hovedrett)