Server ørreten hel på en tallerken sammen med rømmesausen, kantarellene, tomater og agurksalat. Det er mye tilbehør som passer tilørret som salsa verde, fløtesaus, soyasaus, eller bare med stekesjy, salat, tomat og agurk
Når den er surret i masse smør og serveres med rømmesaus løper tennene i vann hos meg. Ta fil´tend ut av pannen og tilsett creme fraishe og vårløk i pannen
agurksalat og sjyen fra fisken eler en rømmesaus smakt til med sitron,. opp til gattåpningen. Rens og skyll ørreten godt, ta ut gjellene og fjern rester av blodranden
Rømmesaus. Kok opp rømmen og ha i smør, smak så til med litt stekefett fra ørreten, salt og pepper. Til slutt lages sausen, siden den ikke skal stå å koke lenge
Rens ørretene og fjern gjellene hvis hodene skal sitte på. Stek ørretene pent brune på begge sider. Tilsett vann og rømme og la det hele småputre i 4-5 minutter
Server med sitronbåter, kokte poteter, brunet smør smakt til med pepperrot eller rømmesaus. Legg i fisken, reduser varmen og stek fisken på begge sider til den er gjennomstekt og lysebrun, ca 5-7 minutter på hver side. 2-3 ss margarin eller smør til steking