Dette er en litt justert variant av hans forrett av bakt fjellørret i rapsolje. Smak til med sitronsaft, salt og pepperSett kaldtKutt bacon i små biter og stek i smør på lav varme til væsken skiller segSil så stekefettet og bland det med olje og eddikØk varmen og stek baconet videre til det blir sprøttStrø på en klype sukker og tilsett noen dråper eddik mot slutten av stekingen, da karamelliserer det segBland salat og persille med bacon og vinaigrette og dandér pent på en tallerkenLegg fisken over og topp det hele med en god dæsj pepperrotrømme og gressløk
Forretten bestod av røkt ørret med syltet fennikel, salat og flatbrød (husets, ikke vårt). som tilbehørtil middag, rundt en pølse eller med sukker, smør og kanel på
Ingen ørret. For mye av verden går faktisk rundt og tror at nordmenn spiser fisk til middag om ikke hver eneste dag, så mye oftere enn resten av verden
eks ørret eller annen fisk, men steketiden varierer selvfølgelig med størrelsen. Dette er en udødelig klassiker, som jeg som liten så muttern og fattern bestille gang på gang på deres stam-fiskerestaurant “Las Banderas” nær stranden på Elviria i Marbella
Kvit fisk som er fast i kjøttet er eit fint utgangspunkt, god laks og ørret kan og prøvast. (nok til ein forrett for fire personar, doble mengda om du vil at gjestane skal bli ganske mette)
Carpacco av ørret. Dette er en vanvittig lettlaget forrett. Bakt ørret med pepperrotrømme. Legg laksen i frysern i en times tidRør sammen ingrediensene til dressingenSkjær laksen så tynt du klarer og dandér skivene på et fatStrø over en klype gormetsaltFordel dressingen over laksen og la det hele stå å manrinere i minst 30 minutterPynt med grovhakket koriander og server med sprø salte kjeks
Forrett Confitert ørret på glassMed salat, reddik, salat, rødbete, rødløk, litt crisp . Jordbær i potte med vaniljeiskrem, vaniljekrem og jord (karamellisert kakao)Gjestene vår den kvelden fikk servert 3-retters med en liten ami(smårett før forrett), og her er menyen