Det er ikke så ofte vi steller i stand med store middager lenger og sjelden av typen lammelår. LammelåretKutt opp grønnsakene og legg det i en stor plastpose hvor du har plass til kjøttet og marinaden
Saftig lammelårmed tyttebærketchup, rømmesaus, bakte grønnsaker, rosenkål, østerssopp og poteter. Start med å ta ut lammelåret fra kjøleskapet et par timer i forveien, så det oppnår romtemperatur
Servert med fløtegratinerte poteter, lammesaus og ovnsbakte grønnsaker ✿⊱╮✿⊱╮. Legg låret over i en stor langpanne og gni det godt inn med salt, pepper, sitronsaft og smeltet smør
andre retter av lam jeg anbefaler er lammekebab i pita – utrolig digg, og her benyttes restene fra lammelår eller lammestek med hasselback- poteter og lammesjy
Server det hele med kokte poteter og grønnsaker. Lettere å begynne på nytt arbeid med blanke ark om høsten, enn å avslutte haugen som vokser i løpet av vinteren
Skjærte så opp og serverte medpoteter, grønnsaker og lammesaus. Jeg blandet viltkrydder, rosmarin, salt, pepper, hvitløkskrydder og koriander sammen med litt olje
Skjær poteter i båter og ha i ildfast form med olivenolje og ønsket krydder. Jeg har oppskriften jeg brukte på lammelårmed tilbehør, som overskriften sier, men jeg kan ikke oppskriften på godt selskap
Samtidig forbredes også poteter – kokte eller stekte, uansett mandel mener jeg, men du velger. Når du kjøper et helt lammelår, er det med skank og mørbrad
Låret er helt, så det første jeg må gjøre er og sage over leggbeinet (sånn låret passer i ovnen) med en snekkersag eller lignende, og bruker en tynn skarp kniv til å skjære bort isbeinet, eller nøkkelbenet om du vil
For enkelthets skyld har jeg kun hvitløk, frisk oregano, litt olje, salt og pepper i krydderblandingen og henter inn gresk inspirasjon også med en frisk gresk salat og ovnsbakte poteter og gulrøtter på siden
(Oppskrifta har timian, men jeg fikk bare tak i oregano – begge går sikkert bra. Her kommer en variasjon på lammelåret som er kjempegodt og anderledes, med syrlighet fra yoghurt og sitron
poteter, søtpoteter, jordskokk, gulrøtter, fennikel, cherry tomater, sopp) og putt i langpanne (for en stor steik, fyll langpanna godt med grønnsaker - de blir fort spist opp