3 fed
hvitløk hakkes og skallet fra en 1/2 sitron raspes. Kryst ut safta på den halve sitronen. Til slutt blandes alt med 1,5 dl yoghurt naturell, 1 ts salt og noen gode drag med pepperkverna.
40-50 minutt
alt etter størrelsen. (Jeg brukte kombidamp 45 minutt med over/undervarme 150 grader/60% fuktighet og ca 15 minutt med grill uten damp til slutt – følg med at det ikke blir brendt.) Pass på at det er flytende marinade og lammefett i gryta, at det ikke tørker ut.
Du kutter løken opp i ringer eller båter, skreller gulrøttene og deler dem opp- så tar du både gulrøttene og løken og legger i et stekebrett med litt høg kant, hiv også vannet oppi her (du kan også ha en liten skvett vin oppi nå, om du synes det er godt)
Det er ikke så ofte vi steller i stand med store middager lenger og sjelden av typen lammelår. LammelåretKutt opp grønnsakene og legg det i en stor plastpose hvor du har plass til kjøttet og marinaden
Saftig lammelårmed tyttebærketchup, rømmesaus, bakte grønnsaker, rosenkål, østerssopp og poteter. Lammelåret er mørt og fantastisk smakfullt kjøtt, så dette vil jeg virkelig anbefale
Først skar jeg små hull i låret, og presset hele hvitløksfedd inn i lammet med jevne mellomrom. Så var det bare å krydre låret med mye Rosmarin, Timian, salt og pepper
Det beste medlammelår er at det nærmest lager seg selv. I stedet for å gni det inn med salt og pepper, hvitløk og rosmarin, så tok vi denne gangen og marinerte det
Denne gangen har jeg forvandlet min yoghurtfrokostmed bær om til yoghurtis-frokostmed bær. Jeg kjøper med vilje aldri en to-liter, for da vet jeg at det går riktig dårlig, men alle andre litt mindre isbokser er mer enn velkommne i mitt hus
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.