Navnet potetbrød er kanskje noe misvisende, men det er faktisk to sorter poteter i dette brødet, søtpotet naturell og potetpulver i mel til raspeballer/komler
I forrige uke prøvde jeg å lage potetball (komler) naturlig frie for gluten. Selve røra / deiga lagde jeg enkelt ved å blande de kalde og mosa potetene med de råe og raspa for så å røre inn de tørre ingrediensene
Klubb & Komle. Bland alt til en passe fast deig ha i en fleskebit og kok i ca. Ellers i vårt langstrakte land forandrer vår kjære potetball seg til klubb eller komle og serveres på de merkeligste måter, endog til med både tyttebær og brunostduppe til har jeg hørt rykter om
På mor mi sitt kjøkken syntest vi at det var nok med nysteikte skiver av blodpølse med sukker på, litt slik som vi et komlene (eller raspeball som enkelte kallar dei)
komle,raspeball,klubb, potetball osv. Ha deigen i en bolle og tilsett salt og byggmel. Når dette er gjort blander du i hvetemel til deigen er ganske fast, slik at den holder balleformen i hånden din
Tilbehøret til potetball, komle, klubb, kompe, raspeball eller potetklubb varierar langs heile kysten, frå distrikt til distrikt og sågar frå grend til grend og nabohus til nabohus