Komle deig oppskrifter

Raspeball/klubb/komler

Raspeball/klubb/komler

Deigen skal ikke være hard, men fast nok til at den ikke løser seg når man slipper den i kokende vann
Heimelaga sunnere raspeballer

Heimelaga sunnere raspeballer

Raspekaker, raspeballer, komle, potetball, klubb, kompe. Er deiga veldig fast kan du bruke en skvett vatn for å justere
POTETBRØD

POTETBRØD

Navnet potetbrød er kanskje noe misvisende, men det er faktisk to sorter poteter i dette brødet, søtpotet naturell og potetpulver i mel til raspeballer/komler
Komle med kålrabistappe

Komle med kålrabistappe

Kok ein prøve for å sjå om deigen er fast nok. Komle er ein middagsrett som òg er kjend som raspeball, potetball, klubb eller kompe
Klubb, raspeball, komle, potetball..

Klubb, raspeball, komle, potetball..

Og er blitt til en klissen fin "deig". Ja, kjært barn har mange navn. Dette er en urgammel rett. Som spises i hele landet
Raspeball (glutenfrie)

Raspeball (glutenfrie)

Begynn med å koke kjøttet det mest vanlige er å bruke salt fårekjøtt eller salte svineknoker til rasper/komle
Dagens middagstips

Dagens middagstips

I forrige uke prøvde jeg å lage potetball (komler) naturlig frie for gluten. Selve røra / deiga lagde jeg enkelt ved å blande de kalde og mosa potetene med de råe og raspa for så å røre inn de tørre ingrediensene
Søte scones

Søte scones

Jeg brukte store muffinsformer, men du kan sikkert bløte en skje og lage boller slik en lager komler i hånden

Monkis spiser ute!

Eller komle, kompe, potetballer. Kok en prøve for å se om deigen er fast nok. I dag er det torsdag, raspeballens nasjonaldag
En hyllest til potetballen, møringens grå juvel!

En hyllest til potetballen, møringens grå juvel!

Klubb & Komle. Bland alt til en passe fast deig ha i en fleskebit og kok i ca. Ellers i vårt langstrakte land forandrer vår kjære potetball seg til klubb eller komle og serveres på de merkeligste måter, endog til med både tyttebær og brunostduppe til har jeg hørt rykter om
Knekkebrød med "potet"

Knekkebrød med "potet"

3 dl mel til raspeballer (komler)3 dl sammalt, grov hvete2 dl havregryn2 dl solsikkekjerner1 dl sesamfrø1 dl linfrø1 ts salt7 dl vann---Sett på stekeovnen - 160 grader, varmluft---1. Dekk 3 stekebrett med bakepapir og fordel deigen jevnt utover med slikkepott eller en spiseskje
Ei  blodpølse  i  slaktetida

Ei blodpølse i slaktetida

På mor mi sitt kjøkken syntest vi at det var nok med nysteikte skiver av blodpølse med sukker på, litt slik som vi et komlene (eller raspeball som enkelte kallar dei)

Balldag

komle,raspeball,klubb, potetball osv. Ha deigen i en bolle og tilsett salt og byggmel. Når dette er gjort blander du i hvetemel til deigen er ganske fast, slik at den holder balleformen i hånden din

Potetball frå Andersgarden i Stordal

Tilbehøret til potetball, komle, klubb, kompe, raspeball eller potetklubb varierar langs heile kysten, frå distrikt til distrikt og sågar frå grend til grend og nabohus til nabohus