Det høres kanskje rart ut å koke ribbe i cola, men jeg lover det er utrolig godt. Jeg har kombinert cola og kinesisk five spice-krydder, og ved å koke det sammen med ribben får du en nydelig ribbe-glaze
Samme fremgangsmåte kan så klart brukes på å en større potet, tilsett litt kylling eller kokt skinke i fyllet - og vips har du en deilig hovedrett også
Legg rullen i når vatnet har kokt opp, og la den trekke på svak varme under lok i ca. ) om kva ein kan bruke dei rimelege svineribbene vi finn rundt om i butikkane til, og det å lage ein ribberull er både juletradisjon og god økonomi
Øs opp suppen i suppeskåler og server gjerne kokt ris, i skåler for seg, eller godt brød til. Gjør seg godt etter både ribbe og pinnekjøtt, lutefisk og mange andre godbiter
Jeg fant en oppskrift på nettet som ga inntrykk av at man enkelt kunne rute svoren og deretter grille de ferdig kokte knokene og få fin oppblåst svor - som en siste raffinert finish før servering
heri helles under omrøren den kokende fløte, kokt med den kløvede vaniljestang. Karamellpudding smaker like godt etter ribbe som lutefisk, og er en fast juletradisjon hos Superkokken
Fantastiske kryddersmaker til julesylta, ribbe, rull, leverpostei og all annen julemat. 2 syltetøyglass, rene gjerne kokt. 2 syltetøyglass, rene gjerne kokt
Noen serverer kjøttet når det er bare kokt og noen gjør som jeg, legger pinnekjøttet i stekeovnen og lar det få en aldri så liten brunfarge, vi synes det blir bedre slik, men det er en smakssak
Sammen med lefsene blir det som oftest server kokt ørret enten fjellørret eller fra Tinnsjøen. Kanskje er det flere som ikke har fått nok av julens gledelige festmåltider og kjører i gang med ribbe eller pinnekjøtt også denne dagen
Denne oppskriften er det jeg vil kalle den klassiske torskemiddagen hvor torsken blir trukket i lettsaltet vann og serveres sammen med kokte poteter og gulrøtter og smeltet smør
Jeg har til og med sett noen spise det som smaksetter til brød med kokt skinke og majones. Bruksområdet er som oftest som tilbehør til fisk, kylling, ved siden av koteletter eller ei ribbe som ikke skal ha følge av surkål for eksempel