Mange liker å gi det dampede pinnekjøttet det lille ekstra, med noen minutter i stekeovnen. I min familie er det tradisjon med urøkt, så jeg holder meg stort sett til det
Bruk et ekstra minutt på å klemme til hardt i kantene slik at det er helt smokk tett. Dette er en alternativ Pinnekjøtt oppskrift, som er artig å kaste seg over
Pinnekjøtt – slik får du det garantert saftig. Legg pinnekjøttet i vann natten over. Sil av grønnsakene og kok pinnekjøttet i grønnsaksbuljongen i en time eller til kjøttet er mørt
Far min sitt pinnekjøtt er svært lettsalta, og heller aldri røykt, så eg hadde aldri hatt behov for å teste ut denne metoden før trikset frå Sunnmøre dukka opp
Hovedpoenget med å bruke trykkoker er etter min mening todelt. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å tilberede pinnekjøtt i trykkoker’n og det ble en utrolig bra opplevelse
I min familie har pinnekjøttet som oftest blitt røykt. Og jeg kan vel si meg særdeles bortskjemt med at sauekjøttet har kommer fra familiens gård og blitt røykt og saltet av min kjære far
Og en agurksalat med fersk ingefær gjør ikke retten mindre spennende. (Dersom ovnen ikke har bare overvarme, kan du bruke det minste grillelementet, som de fleste nye ovner har
Pinnekjøtt er saltede og tørkede ribbenssider fra sau eller lam, produseres både røkt og urøkt. Pinnekjøtt er den beste julematen jeg kan få, med vossakorv og kålrotstappe som tilbehør
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.