Ta sylta ut avsyltepressa, skjær den i skiver og server den med god lefse, godt smør og sennep. Skal prøve meg på min første sylte, men jeg lager den med svineribbe
Når vannet koker har du oppi ribba og lar den stå å trekke ved kokepunktet i ca. Det er så hyggelig å se at mange av dere er innom selv om jeg ikkje har tid til å blogge så mye for tida
Mange velger å koke en hel ribbe, men jeg kokerribbeskiver= kortere koketid. Under koketiden mål opp julekrydderne og gelatinpulver (gelatinpulver skal ikke blandes sammen med krydderne, men når kjøttet er ferdigkokt skal pulveret røres ut i vann)
Legg rullen i kokende vann og la den trekke på svak varme i ca. Sylte har blitt en tradisjon her i huset hver jul, men i år hadde jeg lyst til å prøve meg på ribberull også
Favorittoppskriften på biff wellington har ikke klart å komme seg ut på kokebloggen enda, men jeg har den liggende i kokeboken i jeg lagde i fjor, så du kan regne med at den kommer om ikke så altfor lenge
Dette rødkålet bør du lage, det er en helt annen dimensjon enn industriutgaven. Når du skal servere rødkålen så varmer du den i mer smør eller ribbefett
Alltid dampe eller kokeribben i ovnen, med svoret ned i eller over vann, kraft eller veske først. Personlig mener jeg at det kun skal dampes, ikke kokes
jeg lager ikke tradisjonell "hodesylte" (ja, den lages av et grisehodet. rens ribbe for eventuelle bein, og fjern svoren, men "skrap" av fettet som sitter på innsiden av svoren, og legg det sammens med kjøttet
Først må jeg bare takke Tore (nabo) for jobben han har hatt med stell og mating av 5 griser siden i sommer, for at vi og flere andre familier skal få gleden av økologisk, beitefora gris til jul. ) Trist og vemodig var det den dagen de skulle slaktes, men takken er mye god mat av 5 feite fine glade griser, nøff nøff
Legg hodet i en kasserolle og hell på kokende vann. Ikke bare laget vi hauger av kjøttpålegg til jul, men vi spiste også gode middager, og drakk nok rødvin