Først lar du agurkskivene trekke i en saltlake natten over. Sylteagurker er sprø og gode rå naturell, men ta nå for alles skyld å kjøp et par ekstra kilo og sylt noen glass
Oppbevar sylten i saltlake eller i fryseren. Saltlake lager du veldig enkelt. Mitt favoritt julepålegg er sylte av ribbe eller buklist/sideflesk på lefse med grov og sterk sennep under
La den bare ligge i saltlaken til den er kald nok å håndteres. Gjerne med syltet rødløk. Syltet rødløk. Du kan godt lage blandingen sterkere, men jeg ønsker å få frem den søtlige smaken i rødløken fremfor å sylte den
Mest lest i november var faktisk om saltlake og frysing. Blings med fiskekaker, gulrot, stekt løk og remuladeSandwich med kylling og tomatpestoPita med kylling og kantarellSandwich med reker, ingefær, agurk og reddikBringefriskClub sandwichKjøttfri blingsNybakt brød med ekte smørKjøttkaker og rødbeterTomat og mozzarellaRibberull og surkålSylte og grov sennepRibbeblings med rødkål og rosenkålSmørbrød med grov leverposteiBurgerblingsEllers har det jo blitt en god del andre innlegg som remses under
Før helga tok til kjøpte jeg inn en mengde med råvarer til helga, der var kalvelever, tarmer, spekk, kyllinglever, syltet grønn pepper, calvados, medisterfarse, grisehoder, ribber, lammeskinn og lammelår
Etter dette kan du fryse de, eller oppevare de i saltlake. Etter å ha googlet mye fant jeg ut at det å lage sylte, ja det kan gjøres på uendelig mange måter