Både nøttene og den grillede paprikaen kan du lage i store porsjoner og bruke en annen gang. Pisk sammen sennep,honning og hvitvinseddik, tilsett olivenolje i en tynn stråle
Mangehundreårige oppskrifter voktes over som skulle de være statshemmeligheter, og det er forskjellige oppfatninger av hva som er den beste fremstillingsmåten
Til fyll kan du velge helt selv hva du går for. * Creme of Tartar kan sløyfes om du ikke har det, men til alt hvor det skal piskes eggehvite er dette en kjekk ingrediens å bruke
Jeg har prøvd meg fram med litt forskjellige Pavlovaer, og mens jeg har holdt på, har jeg lurt på hva som skjer hvis man har i mer Maizena enn bare en spiseskje (som jeg har gjort i de andre oppskriftene)
Hva er umami, og hvilke matvarer er det som innholder masse av det. Dessuten er det ikke til å unngå at man må bruke et bindemiddel som kanskje ikke har særlig med umami i seg, og da er kunsten å få balansert ingrediensene slik at både smak og konsistens harmonerer
Det perfekte tilbehørtil lam (hva med lam og agurksalat i pitabrød. Eventuelt kan du benytte eddik i stedet for sitron (hvitvinseddik eller eplecider), da får du også litt sødme uten å bruke rent sukker
Fortsatt har jeg tomater igjen så får se hva jeg gjør med resten, Lykkebobla. Fres først løk og hvitløk i kjele før du tilsetter tomatene, hvitvinseddiken og krydderet
I forbindelse med årets Mataukfestival, var vi så heldige å få Katrine Aalstad fra Møystad gård i Vang til å snakke om hva vi selv kan gjøre for å bidra til klimaløsningen