Grovt og luftig brød 1 brød oppskrifter

Grove og luftige speltrundstykker

Grove og luftige speltrundstykker

Disse grove og veldig luftigesmåbrødene ble lagd av. Mine brød ble skjeve og hevet litt ut av formen jeg hadde tenkt, men det gjorde ingenting
Grovt Brød.

Grovt Brød.

Rør gjæren ut i lunkent vann, tilsett matolje, salt og først grovt mel, så hvetemel. Bakes ut og jeg la det i brødformer
Superenkle brød

Superenkle brød

De to sistnevnte blander jeg helst med en god del hvetemel, for å få luftigeog gode brød. Det som gjør brødet så enkelt er at er kan man slumpe, variere meltype, korn og frø som det passer og man slipper å elte
Luftige rundstykker

Luftige rundstykker

I helgen skrev jeg at jeg skulle bake rundstykker, og at jeg kom til å dele disse med dere om de ble gode
Grovt havre- og squashbrød

Grovt havre- og squashbrød

Jeg skal ikke lyve å si at dette er et lett ogluftigbrød, for det er det slettes ikke. Også er det selvfølgelig godt også da, men lett ogluftig, nei
Grov focaccia

Grov focaccia

Luftigbrød med hint og salt og olivenolje. Lite passer vel bedre til sommerens grillmat og salater enn focaccia
Grovt landbrød

Grovt landbrød

Å lage brød er ikke alltid like lett, jeg har ofte slitt med å få saftige, holdbare ogluftigebrød. Gluten er viktig når man lager gjærbakst fordi glutenmolekylene skal bygge et nettverk, og slik skal deigen heve og bli luftig

Grove polarbrød

Mettende og sunne, men likevel lette ogluftige. Ogpolarbrød ble en like stor suksess som pannebrød, må jeg si
Fantastisk godt og sunt brød!

Fantastisk godt og sunt brød!

Dette brødet er ganske grovt så det trenger god etterheving. Det skal bli stort ogluftig. Han har laget et helt fantastisk brød, som ikke bare smaker godt, men som også er sunt
Rundt langtidshevet brød. Smakfullt!!

Rundt langtidshevet brød. Smakfullt!!

Dette brtødet ble luftigog fint,med god smak. Jeg har tatt livet av surdeigen min,og eksprimenterer med andre halv-surdeigslignende brødtyper
Fantastisk enkelt og godt spelt brød

Fantastisk enkelt og godt spelt brød

Grovtspeltbrød. Her fant jeg ut at jeg gjerne kunne bruke svært lite av det fine melet og på den måten få en klisset deig, som jeg hellet/drog med slikkepott ut i to stor silikon former, da fikk jeg et meget luftigog godt brødog hadde et lite brød i en vanlig form av deigen jeg fikk til overs
Pannebrød - brød stekt i stekepanna

Pannebrød - brød stekt i stekepanna

Vanlig grovtbrød er godt, men det må variasjon til innimellom. Det er mykt, godt ogluftig. Jeg har hatt en periode i det siste der jeg har vært lei det meste av brødogknekkebrød