så kjekt å kunne sende med barna hjemmelaget brød. 1 l skummet kulturmelk 200g sammalt hvete fin 500g sammalt hvete grov 150g sammalt rug fin 400g sammalt rug grov 30g lettkokte havregryn 50g havrekli. dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 30 minutter. dekk bollen med plast å la den stå lunt i 45 minutter ha så deigen ut på ett melete bord. del den i 2, elt den godt å form den til avlange brød. legg brødene i smurte 2 liters former dekk formene med ett klede å sett dem lunt i 35-40minutter når brødene er ferdig hevet, pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv. stek brødene på nederste rille ved 200 grader i 50-60 minutter å avkjøl på rist
Ikke for grovt eller for lyst – midten er bra. Med oss hjem hadde vi en liten, knitrende papirpose med to rektangulære kakestykker med Bergensk Brødkake som vi skulle spise «til kaffen»
Etter en rolig helg på sørlandet, kom vi hjem nokså tidlig søndags ettermiddag og bestemte oss at vi skulle ha chicken tandori som kombinert middag/kvelds, det ga meg jo absolutt muligheten til å stille med hjemmelaget nanbrød, hadde mye rester i kjøleskapet av kulturmelk, lettrømme og creme fraiche så jeg så mitt snitt i å tilby hjemmelaget nanbrød
Jeg bruker ofte hvetemel, men du kan godt ha i grovt mel. Og slumpe er det jeg gjør… Om du har mulighet kan du elte i mykt smør i stede for olje – det vet jeg bakeren i Lom gjør (og han lager verdens beste boller og brød)
Sjøl om jeg er altfor dårlig på, å blogge ned og dokumentere, det jeg driver med. Ida Marcussens treningsbrød for eksempel, fikk jeg oppskrift på der inne, og var ikke sen om å prøve
Dette saftige og supergode brødet gikk ned på høykant under kveldsmaten hos oss i kveld. Barna våre er (dessverre) litt kresne på hva slags brød de vil ha, men dette halvgrove speltbrødet uten frø, kjerner eller nøtter var en skikkelig innertier
En kan i stedet spise knekkebrød, grovtrugbrød eller riste skivene i brødrister. I starten burde en unngå brødmed hele korn, fordi dette kan være tungt fordøyende og gi diare
Min tidligere kollega Aslak har vært så snill at han har delt sin favoritt-brødoppskriftmed meg og jeg har fått lov å publisere oppskriften her på bloggen