Gresk nasjonalrett oppskrifter

Gresk kjøttgryte – Stifado <3

Gresk kjøttgryte – Stifado <3

Stifado er nesten som nasjonalretten å regne i Hellas. Gresk oksegryte – Stifado 2 pers. Heisann, håper det står bra til
Stifado

Stifado

Stifado er nesten som en gresknasjonalrett å regne. Jeg var usedvanlig heldig å få bli invitert på gresk aften hos flinke Marious og hans hyggelige familie
Gryte med hvite bønner og krydret pølse (Sucuklu kuru fasulye)

Gryte med hvite bønner og krydret pølse (Sucuklu kuru fasulye)

Server gryta med ris eller bulgur og en god klatt yoghurt (gjerne gresk eller tyrkisk type). Tyrkerne kan sin kuru fasulye – en gryte av hvite bønner i tomatsaus som er så populær at den gjerne fremheves som Tyrkias nasjonalrett
Butter chicken

Butter chicken

Endeling, hjemmelaget versjon av den ur-indiske nasjonalretten. 1,2 dl gresk yoghurt. 1,2 dl gresk yoghurt
Grillede lammekoteletter med fullkornsris og frisk salat

Grillede lammekoteletter med fullkornsris og frisk salat

En av de ingrediensene som for meg bringer mest assosiasjoner til gresk mat er lammekjøtt. Så klart finnes det mye norsk tradisjon når det kommer til sauekjøtt, ikke bare er sauekjøtt en del av den norske nasjonalretten Fårikål, men Norge har også en lang tradisjon for å produsere lammekjøtt av høy kvalitet
Rösti med søtpotet

Rösti med søtpotet

Mange sveitsere ser på rösti som en slags nasjonalrett. 2 ss gresk yoghurt. 2 ss gresk yoghurt. Hei. Vi starter ny uke med kjøttfri mandag som vanlig, og i dag er det rösti som står på menyen
Kylling tikka masala

Kylling tikka masala

Fakta er at kylling tikka masala kalles en sann engelsk nasjonalrett, og at det er skikkelig godt. Fakta er at kylling tikka masala kalles en sann engelsk nasjonalrett, og at det er skikkelig godt
Moussaka

Moussaka

Server med gresk salat (tomater, grønn paprika og agurk, og fetaost) og varme baguetter. På menyen sto det ekte moussaka, grekernes nasjonalrett

Gresk bønnesuppe

Dette er en av de greskenasjonalrettene. Spar ikke på olivenoljen i denne retten. Hell bønnene i kjele og dekk dem med vann