Lammekjøttdeig er det mest autentiske i gresk moussaka, men kjøttdeig av storfé fungerer like bra. aubergine, tomatsaus med kjøttdeg av lam/storfé og bechamelsaus
Når lammet har fått farge, has vårløk og purre i. Smak den til og hell den over lam og grønnsaker. ca 1 kg lammekjøtt skåret fra låret. ca 1/2 l buljong, gjerne av lam
Den første lunchen min måtte bli Souvlaki – små grillspydbiter av kylling, svin eller lam, marinert i olivenolje og sitron, servert med nybakt pita, tzatziki og gresk salat
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Den passet godt med Moussaka, og er generelt anbefalt til lam og lyst kjøtt. Vinene fikk god omtale i blant annet Aperitif, og måtte selvfølgelig testes ut i følge med gresk mat
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Lammepølser fra FJELLGARDEN HOVDEN. Mild smak av lam som gjør at de passer til de fleste. 1 pk lammepølser 240g. 1/2 boks gresk yoghurt eller rømme. 1 hjertesalat , 1/2 agurk, 3 ss gresk yoghurt, sitronsaft, pepper og bladpersille. 1 pk lammepølser 240g. 1/2 boks gresk yoghurt eller rømme
Reklamer. Gresk salat ble servert over alt. Grillet sennep og honning marinert mørbrad av lam. Salaten var frisk og rustikk med store biter av tomat og agurk og tynne strimler med løk toppet med kapers, grønne oliven, lokal gresk ost, god olivenolje og syltede urter
Lam, fetaost og tomater er essensielle og fantastisk gode ingredienser i det greske kjøkken. Greske frigjøringshelter oppholdt seg i fjellet i skjul for tyrkere
5 kg grytekjøtt i biter – storfe eller lam. 5 kg grytekjøtt i biter – storfe eller lam 12 stk sjalottløk 3 fedd hvitløk 400 gram hakkede tomater 1 ss tomatpure 1
5 kg grytekjøtt i biter – storfe eller lam. 5 kg grytekjøtt i biter – storfe eller lam 12 stk sjalottløk 3 fedd hvitløk 400 gram hakkede tomater 1 ss tomatpure 1