Lag en herlig smak av Bergen hjemme hos deg selv, kanskje du at på til begynner å skarre på "R". har man skalldyrs allergi må man ikke bruke verken reker eller kraft av rekeskall i suppen
Vi kokte fiskekraft av fiskeben og rekeskall og tilsatte både hvitvin og matfløte. Jeg elsker skalldyr og fisk og når vi var på hytta i fjor sommer, laget mannen en helt fantastisk fiskesuppe inspirert av Bent Stiansen sin (tror nok denne skal lages i sommer også)
Tilsett blåskjellkraft og fiskekraft, kok opp og smak til med salt pepper og evnt. En ting er sikkert, suppen er aldeles nydelig, den har liksom alt, sødme og salt, litt å tygge på og er ganske mettende
Anvend da gjerne fiskekraft i risottoen. Ha oljen i en kasserolle og sett den på middels varme. zucchini (squash), bolognesesaus, zafran (da får du den klassiske risotto Milanese), selleri, asparges, blåskjell/skalldyr, eller Luganega (ferske italienske pølser) – hvis du får tak i det
Hvis du vil kan du lage kraften og koke blåskjellene og lage fiskekraften et par dager i forveien. En av dem var Geir Skeie, som holder til på Stord, der han tryller med sjømat
#spanskmat #fideua #pasta #oppskrift #middag #mat #matblogg #fisk #skalldyr #sjømat. 400 g skalldyrmix 2 fiskebuljongterninger 1,5 liter fiskekraft (evt. vann med fiskefond) 500 g pasta salt gurkemeie Kok opp fiskekraft og hold den varm
og fiskekraft, beinmarg eller lever. Han sitter på en stor kunnskapsbank om tradisjonsmat, tradisjonelle tilberedningsmetoder og ikke minst forskningen tilknyttet både denne og andre dietter