Man kan også koke kraft avrekeskallene, skriver mer om det på slutten). Lag en herlig smak av Bergen hjemme hos deg selv, kanskje du at på til begynner å skarre på "R"
Vi kokte fiskekraftav fiskeben og rekeskall og tilsatte både hvitvin og matfløte. Jeg elsker skalldyr og fisk og når vi var på hytta i fjor sommer, laget mannen en helt fantastisk fiskesuppe inspirert av Bent Stiansen sin (tror nok denne skal lages i sommer også)
Og fantastisk til fiskekraft og suppe. En av dem var fra Sperillen fiskemottak, som nå er nedlagt. Ta ut filetene mens du koker inn kraften noe, kok deretter videre med rømme, kvernet pepper og noen rekeskall
Hvis du vil kan du lage kraften og koke blåskjellene og lage fiskekraften et par dager i forveien. kan du også ha i moste rekeskall, et triks jeg har lært av en venninne
Saa haves Lamme eller Kalvekraft i og ( Fiskekraft ) den skal i Hummersuppe ogsaa. Suppekraft kokt på rekeskall slår aldri feil og gav denne suppa en fantastisk smak
Jeg brukte hele boksen av begge to, siden jeg har mye egenlaget fiskekraft i tillegg. Tillegg til min egenlagede kraft sper jeg på med fiskekraft og kyllingkraft fra Jacobs
Søndag morgen startet med pilling av reker som var til overs fra lørdag. Mens jeg sto der og pillet, og sikkert med tankene ikke så langt unna Hummerbisque og ideer om at man kanskje også kan gjøre noe med rekeskall (Restekjærlighet), fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på en "nesten-rekebisque"
Suppa blir selvfølgelig aller best om du koker fiskekraften på fiskeavskjærav hvit fisk (Hvis du bruker hoder, husk å skjære vekk gjellene) og rekeskall