Dampet OG stekt pinnekjøtt. Pinnekjøtt, ja. I en vestlendings øyne perfekt pinnekjøtt. Dette er bare ment som et tips, jeg sier ikke at noens måter å tilberede pinnekjøtt på er feil
Skal man tro vestlendingene blir det ikke jul før pinnekjøttet står på bordet. Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
I dag dampet jeg pinnekjøtt i Crock-Pot/Slowcooker -med juleøl. Pinnekjøtt er saltede og tørkede ribbenssider fra sau eller lam, produseres både røkt og urøkt
Pinnekjøttet må vannes ut før du damper det. Jeg vil i dette innlegget dele oppskriften på det jeg mener er verdens beste pinnekjøtt, og oppskriften har jeg funnet hos Elin Larsen (en god matblogg, forøvrig)
Da kan du rett og slett dampepinnekjøttet over potetene dine. Skal jeg dampe. Pinnekjøtt er den ultimate julemiddagen, men det finnes mange måter å lage den på