2015 lagde
jeg pinnekjøtt for første gang, og når jeg skal lage noe for første gang googler jeg gjerne noe slikt som «verdens beste pinnekjøtt». Vel, jeg traff blink med en gang kan du si! Jeg vil i dette innlegget dele oppskriften på det jeg mener er verdens beste pinnekjøtt, og oppskriften har jeg funnet hos Elin Larsen (en god matblogg, forøvrig). Det som er spesielt med denne oppskriften er at du bruker mandelpoteter i bunnen i stedet for rist, og du bruker vørterøl i stedet for vann. Nam! Å lage pinnekjøtt er faktisk hverken vanskelig eller mye arbeid, det lager for det meste seg selv. Man må bare være litt tålmodig… Så, skal du lage pinnekjøtt denne julen?
. 2 kg
urøkt pinnekjøtt
. 1 kg
mandelpotet
2
bokser/
. 6 dl
vørterøl
. 1 kg
kålrot
200-250 gram
smør
. 3 dl
fløte til sjy
3 ss
smør til sjy
Salt og pepper
20 minutter
av dampetiden kan du begynne på kålrotstappen
Innimellom så treffer man på en oppskrift som virkelig gjør kakebakerlivet verdt å leve. Denne kaken her er hentet fra boken Slikkepott av Lise Finckenhagen og går under navnet konfektkake
Verdensbeste helkornbrød. 27. 07. 2015 kl. 11. 13 i. Brød. 4 kommentarer. Dette brødet ble kåret til vinner av brødkonkurransen i Allers høsten 2010, og Gunnvor Refsdal er står bak oppskriften
I dag skal jeg friste dere med denne himmelske browniesen pyntet med et hjerte av melis. Denne herligheten faller garantert i smak hos alle kake og sjokolade elskere
Vet du hvilke oppskrifter som er de aller, aller beste. Det er de du trygler om å få arve etter å ha fått en fantastisk kake eller rett servert hos vedkommende
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.