Bulgur og linser oppskrifter

Varm marokkansk salat med linser og ris (Mujaddara)

Varm marokkansk salat med linser og ris (Mujaddara)

Den kan nemlig lages med bulgurogså, og da er den ikke egnet for oss som spiser glutenfritt. Om du finner denne retten på restaurant så må du sjekke om den er laget med ris eller med bulgurhvete
Linsesuppe med bulgur

Linsesuppe med bulgur

* Tilsett kyllingbuljong, linserog ris, kok opp og legg på lokk. Smak til og server med naan brød. 1 rødløk finhakket4 fedd hvitløk finhakket1 boks hakkede tomater, eller 2 modne tomater, finhakket2 ss tomatpure500g rødelinser (skylles)50g ris (skylles)50g fin bulgur2l kyllingbuljong2ss mynte finhakket2ss bladpersille finhakket2ts paprikapulver2ts kajennepepperolivenolje* Varm litt olivenloje i en gryte og ha i løk og hvitløk, fres det til det er gyllent. * Rør inn krydder, tomater og tomatpure, fres videre i ca 1min. La det koke videre i 30min* Rør inn bulgurog urter
Raw tabbouleh-salat

Raw tabbouleh-salat

For de som ikke tåler hvete, kan en raw-versjon, der blomkål, fennikel og gulrot spiller rollen i som bulgur, være en fullgod erstatning
Noen av mine retter

Noen av mine retter

Chappal kebab med bulgur. Min oppskrift på masoor linser finner du her , dette er masoor linser med kyllingkraft og kyllingbiter

Aubergine med grønn tahinisaus

De funker også som vegetarisk hovedrett, for eksempel sammen med mujadarrah (ris oglinser med løk og krydder), eller kokt bulgur
Årets favoritter 2016

Årets favoritter 2016

Bulgursalat med ovnsbakt aubergine og tomat. Hvordan koke bulgur. Disse innleggene er ikke bare morsomme å skrive, de er også blant bloggens aller mest leste
Smaksprøver til baby

Smaksprøver til baby

– couscous ogbulgur. – linserog bønner. Det er veldig kjekt å la barna smake på én og en smak, både for å venne de på hva hver enkelt råvare smaker – og fordi man da lett kan oppdage eventuelle reaksjoner
Månedens favoritter: November 2016

Månedens favoritter: November 2016

Tabbouleh med granateple (Persillesalat med bulgurog granateple). Linser krydret med masse urter og granateplesirup

Oppskriftsutfordringen: En feiring av syriske mattradisjoner

ris, bulgur, freekeh, kikerter, linser, olivenolje, yoghurt. Salater som fattoush, tabbouleh (i Syria er dette en persillesalat med bittelitt bulgur – ikke motsatt) eller enkle tomat- og agurksalater er også viktige
1368 Kardemommeby

1368 Kardemommeby

Linse- potet- ogbulgurgruten med indiske krydder skal egentlig serveres med røkt kolje, og det har jeg nesten tenkt å gjøre med restene imorgen, men jeg kan melde om at den var topp tilbehør til kylling også
Basislager av matvarer

Basislager av matvarer

ris, risotto, polenta, quinoa, couscous, bulgur, byggryn. Bønner oglinser bruker jeg i sjokoladekaker
Meze. Cook for SYRIA oppskriftsutfordring

Meze. Cook for SYRIA oppskriftsutfordring

Ha sitronsaft, olivenolje, salt og pepper i ei bolle, rør det hele godt sammen og tilsett bulgur, la dette stå i to timer, til bulguren er myk (den trenger ikke å kokes)

Prøvde noe helt nytt.

Når blandingen av linserogbulgur har blitt avkjølt tilsetter du blandingen og tilslutt vårløk persille og sitron
Vegetarisk stroganoff

Vegetarisk stroganoff

Server med ris, bulgur eller potetmos, og en grønn salat. Det er en gryterett som er svært mye brukt, og den har blitt brukt i årtider
Bakt salat

Bakt salat

Ha i bulguren, og la den koke opp. I dag har eg brukt grov bulgur. Ha den i ein bolle, og vend inn linser, graskarfrø og solsikkefrø