Her i i Hellas bruker vi masse linser og bønner i matlagingen - og det er en av grunnen til at det tradisjonelle greske kostholdet regnes blant verdens sunneste
Kok linser etter anvisning på pakkenFinhakk løk og fres i smør til den blir blank. 3 kyllingfileter1 boks grønne linser (klare til bruk)ca 3ts karri2 gule løk3 ss smør1liter kylling eller grønnsaksbuljong1 boks kokosmelkLitt salt og pepper (smak til)Slik gjør du. 1 boks grønne linser. 2 gule løk
Linser og ris koker sammen og toppes med stekt løk. 250 g puylinser. 4 gule løk (700 g før de skrelles). Det er vanskelig å angi nøyaktig hvor lenge, men med puylinser skulle cirka 5 minutter være nok. 4 gule løk
Røde og gulelinser sies å skape mindre luft i magen enn brune linser. De gule linsene blir også litt mer grøtete enn de andre linsene, noe som er en positiv egenskap når barna er små
Denne her ligger det litt mer arbeid i, siden mungbønner uten skall (de gule) må bløtlegges i minst 3 timer. 400 gr most daal (linser). 400 gr most daal (linser)
Kok linser etter anvisning på pakken. Ha i kokte linser og smak til med krydder. 60 g gulelinser. 1. 2. Skjær paprika i strimler, løk i terninger og purre i ringer