Bulgur ris oppskrifter

Fylld paprika med bulgur ris och marinerade champinjoner. Och medans den står i ugnen blir det årets vårstädning. Men jag vill ju inte kasta något.

Blanda i det i den fortfarnade varma risen. 2 personer2 paprikor8 chaminjonerbasilikapersiljapurjolök eller vårlök1 fedd hackad vitlök3 dl kokt bulgurris1 ss oljasalt peppar8 delade coctail tomater 50 g Mozarella skivor eller rivenostDela paprikan i två, del den längsmed så du skär toppen i två. Koka riset och ha sen i salt, peppar och 2 ss olja
Kylling og ris i form

Kylling og ris i form

Varier med blomkål, spinat, erter, eller brokkoli og i stedet for ris kan du bruke quinoa eller bulgur
Hvordan koke ris slik tyrkerne gjør

Hvordan koke ris slik tyrkerne gjør

I dag er butikkreolene med ris mye lengre enn de med bulgur. Fremdeles var det hvete, først og fremst i form av bulgur, som var kjernen av de fleste måltider for folk flest
Pilaff med bulgur og kikerter

Pilaff med bulgur og kikerter

I klassiske pilaffer bruker man ris som hovedingrediensen, men andre rislignende ingredienser som bulgur og couscous vil også gi gode resultater
Linsesuppe med bulgur

Linsesuppe med bulgur

* Tilsett kyllingbuljong, linser og ris, kok opp og legg på lokk. 1 rødløk finhakket4 fedd hvitløk finhakket1 boks hakkede tomater, eller 2 modne tomater, finhakket2 ss tomatpure500g rødelinser (skylles)50g ris (skylles)50g fin bulgur2l kyllingbuljong2ss mynte finhakket2ss bladpersille finhakket2ts paprikapulver2ts kajennepepperolivenolje* Varm litt olivenloje i en gryte og ha i løk og hvitløk, fres det til det er gyllent. La det koke videre i 30min* Rør inn bulgur og urter
Wok med bulgur og viltskav i ingefærsaus

Wok med bulgur og viltskav i ingefærsaus

Hvis du ikke har bulgur stående i skapet kan du fint bruke nudler eller ris også. Jeg synes faktisk wok er like godt kaldt, så om det ikke frister med noe varmt i sommervarmen kan du fint nyte denne middagen avkjølt, i følge meg da
Kyllingform med sopp, mangochutney og creme fraiche

Kyllingform med sopp, mangochutney og creme fraiche

Servers med pasta, bulgur eller ris. 20 minutter Servers med pasta, bulgur eller ris. Denne kyllingformen kan du gjøre veldig enkel ved å bruke ferdig grillet kylling, men når det er sagt er denne kyllingformen aller best med ferske kyllingfileter
Laks med karri og grønnkål

Laks med karri og grønnkål

Laksen passer godt sammen med ris, poteter, quinoa eller bulgur. Karri og cayennepepper gjør denne laksemiddagen spennende og gir masse god smak
Kylling- og paprikagryte (Tavuk sote)

Kylling- og paprikagryte (Tavuk sote)

Server kylling- og paprikagryten med ris, bulgur eller pasta til. Bulgur. De fleste lager fremdeles all maten selv fra bunn av og prøver å holde prisene så lave som mulig
İzmir köfte (Tyrkiske kjøttboller med potet og tomatsaus)

İzmir köfte (Tyrkiske kjøttboller med potet og tomatsaus)

Bulgur. Izmir köfte kan serveres som den er, uten noe annet til, men i Tyrkia får du den alltid med ris og gjerne også en liten skål yoghurt ved siden av (gresk eller tyrkisk type passer best, de er litt tykkere enn de som selges som naturell yoghurt)
Gratinerte auberginer

Gratinerte auberginer

Kok ris, bulgur eller couscousen som angitt på pakken. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte risen, bulguren eller couscousen
Lune scampi i tomatsaus

Lune scampi i tomatsaus

Du kan servere med ris, bulgur, quinoa eller couscous. Maten skal være sunn, lett , mettende og ikke minst fristende
Afrikansk lammegryte

Afrikansk lammegryte

Server med couscous, bulgur eller ris. Med denne retten skal vi til Afrika. Nærmere bestemt Nord-Afrika -Marokko, Tunisia eller Algerie
Fylt kyllingfilet

Fylt kyllingfilet

Server gjerne med en frisk salat, ris, bulgur, qinoa eller ovnsbakte grønnsaker. En ellers litt smakløs kyllingfilet blir med noen få grep en herlig smaksopplevelese
Torsk i karri

Torsk i karri

Server med for eksempel ris, quinoa, eller bulgur. Som tilbehør kan du servere ris hva enn du synes passer
Kylling i form

Kylling i form

Som tilbehør kan du variere med kokt ris, quinoa, bulgur, pasta eller bare godt brød. 4-5 personer6-700 gr kylling - lår, bryst eller filet4 tomater2 rødløk1 rød paprika1 gul paprika1 liten squash4 fedd hvitløk1/2 bunt frisk timian (eller 1 ts tørket)2 ts paprikakrydder4 ss olivenolje2 ss balsamico. Legg alt i en ildfast formTilsett hele hvitløk som du knuser lett med flatsiden av en kniv og hakket frisk timianKrydre kyllingen med paprikakrydder eller annet krydder du foretrekker og legg kyllingen i formenTilsett olje, balsamico og med salt og pepperRist på formen slik at ingrediensene blander segStek midt i ovnen på 180-200 grader i ca en time til kyllingen er gyllen og gjennomstektSnu kyllingen et par ganger underveis i stekingen