Blåskjell hvitvin fløte gulrot oppskrifter

Fiskesuppe med blåskjell ♥

Fiskesuppe med blåskjell ♥

Tilsett timian, hvitvin, hvitvinsedikk, vann, løk, hvitløk, chili, gulrot og sellerirot. Hvitvinen kan byttes ut med eplejuice, hvis du ikke vil bruke vin i maten
Kongen av krabbe

Kongen av krabbe

Ha blåskjellen i en bolle med kaldt vann. Så heller du over hvitvin. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper
Blåskjellsuppe  ✿

Blåskjellsuppe ✿

Server suppen med godt brød og gjerne ett glass god tørr hvitvin. Kok opp kraften med fløte og smak til med kajennepepper og salt
Blåskjell Med Asiatisk Vri

Blåskjell Med Asiatisk Vri

Vanligvis lager jeg de på den klassiske måten med hvitvin og kanskje fløte, men det er godt å variere, så her lager jeg en asiatiskinspirert variant
Blåskjell på grillen

Blåskjell på grillen

Hvitvin. Fløte. Kutt en gulrot i fine tynne remser. Blåskjell dampet på grillen. Ha litt hvitvin i en kjele og damp ut alkoholen på høy varme i et par minutter og ta av platen
Kremet fiskesuppe med blåskjell

Kremet fiskesuppe med blåskjell

Fres først litt sjalottløk og et fedd hakket hvitløk i litt olje, tilsett litt hvitvin og damp blåskjellene i dete, bruk lokk på gryten
Kremet blåskjellsuppe

Kremet blåskjellsuppe

Ha blåskjellene i den kokende hvitvinen og la det koke under lokk til blåskjellene har åpnet seg. Ha deretter i hvitvin og la det koke opp
Fisk og skalldyrsuppe med chili og ingefær

Fisk og skalldyrsuppe med chili og ingefær

Suppen serveres rykende varm med noen blåskjell og reker, godt brød og hvitvin. Vask og rens blåskjellene godt, gi de et knips slik at du ser om de lukker seg
Enkel og god blåskjellsuppe

Enkel og god blåskjellsuppe

Smaker deilig med godt brytebrød og en ikke for søt hvitvin som tilbehør. Ha fløten i kasserollen sammen med grønnsakene og kraften, skru opp varmen å la det koke opp inntil den begynner å tykne litt

Fiskesuppe er også høst

 Har du en skvett fløte, gulrøtter, løk, blåskjell, laks og noen reker eller krepsehaler, er du klar for en festmiddag
Sommerens fiskesuppe

Sommerens fiskesuppe

Blåskjell dampet i hvitvin eller Mojito, lager suppe av kokekraften og serverer noen blåskjell oppi suppa og resten ved siden av sammen med en stor bolle ferske reker – som tilbehør velger jeg fransk landbrød (nystekt så klart), et ferskt Foccaciabrød overstrødd med soltørka tomater og Flaksalt, alli olli (hvitløksmajones, majonesen lager jeg selv med en god olivenolje), en moden Brie og selvsagt en frisk hvitvin
Sannsynligvis verdens beste fiskesuppe?

Sannsynligvis verdens beste fiskesuppe?

Legg blåskjellene i kaldt vann, og rens dem på utsiden. Et glass hvitvin er prikken over i-en. Kutt opp gulrot, sellerirot, fennikel og purreløk i terninger eller små strimler