Tilsett timian, hvitvin, hvitvinsedikk, vann, løk, hvitløk, chili, gulrot og sellerirot. Hvitvinen kan byttes ut med eplejuice, hvis du ikke vil bruke vin i maten
Hvitvin. Fløte. Kutt en gulrot i fine tynne remser. Blåskjell dampet på grillen. Ha litt hvitvin i en kjele og damp ut alkoholen på høy varme i et par minutter og ta av platen
Suppen serveres rykende varm med noen blåskjell og reker, godt brød og hvitvin. Vask og rens blåskjellene godt, gi de et knips slik at du ser om de lukker seg
Smaker deilig med godt brytebrød og en ikke for søt hvitvin som tilbehør. Ha fløten i kasserollen sammen med grønnsakene og kraften, skru opp varmen å la det koke opp inntil den begynner å tykne litt
Blåskjell dampet i hvitvin eller Mojito, lager suppe av kokekraften og serverer noen blåskjell oppi suppa og resten ved siden av sammen med en stor bolle ferske reker – som tilbehør velger jeg fransk landbrød (nystekt så klart), et ferskt Foccaciabrød overstrødd med soltørka tomater og Flaksalt, alli olli (hvitløksmajones, majonesen lager jeg selv med en god olivenolje), en moden Brie og selvsagt en frisk hvitvin
Legg blåskjellene i kaldt vann, og rens dem på utsiden. Et glass hvitvin er prikken over i-en. Kutt opp gulrot, sellerirot, fennikel og purreløk i terninger eller små strimler