1470 plantet
Greve Johann von Katzenelnbogen en helt nye druesort. Rieslingdruen. Han hadde vinmarker i Mosel samt i Rüdesheim i Rheingau og en rekke vingårder i og rundt Geisenheim. I takt med at dekadansen blomstret hos de geistlige og adelen som hadde fått sansen for det søte liv, ble etterspørselen større og større etter gode kvalitetsviner. Siden man hadde forbud mot å importere franske rødviner, så plantet man også Pinot Noir, eller Spätburunder på tysk, i en rekke områder. Som Hattenheim og Assmanshausen. Og allerede da, var begrepet Rheingauer wein, et kvalitetsbegrep. På grunn av uroligheten ved reformasjonen, gikk deler av den nye kunnskapen om vin og vindyrking i glemmeboken og det hjalp jo heller ikke så mye at svenskene plyndret distriktet og ikke minst Kloster Eberbach. Så i dag finner man store deler av det fantastiske biblioteket fra klostret, i Uppsala og Stockholm.
1801. Også
klosterskatter ble ført til Frankrike, blant annet den berømte Maria statuen fra
2011 fant
man et kart fra
1867 som
viser de samme klassifiseringene på de samme markene, laget av Friedrich Wilhelm Dünkelberg
Den har lang tradisjon i den nordiske folketroen, og i en amulettpose helt tilbake fra bronsealderen er det funnet rognekvister sammen med forskjellige andre tryllemidler
En drikk som ble drukket under den kalde årstiden. Allerede for mer enn totusen år siden, tilsatte grekerne og romerne forskjellige krydderier i vinene
Jeg har helt dilla på salat om dagen - må være vårens anmasj. -) Dette er en salat med Bresaola (italiensk variant av lufttørket, lettsaltet oksefilet som har modnet i 2-3 måneder), chévre (fransk geitost), jordbær og pærer
Denne oppskriften var enkel å følge, her var bare kjente ingredienser, og smaken var som forventet noe helt annet og mer strålende enn mine tidligere oppskrifter på stekt fisk
Det er den beste dagen for sofasitting og tvtitting. Som sagt før. Fredag er den beste dagen i uken. Middagen i kveld blir Lammesteik med potetmos og rødvinsaus
Dekk en paiform med deigen og klem godt ut i kantene. Den avkjølte geleen helles forsiktig over det hele, og hele herligheten settes i kjøleskap til geleen er stiv
Og husk tilslutt, smak og behag skal alltid diskuteres. For ingenting slår det hjemmelagde. Tilslutt, og som nevnt tidligere, prøv deg også frem med noe av det andre tradisjonelle tilbehøret
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.