For meg hører varm nybakt eplekake og høst uløselig sammen. Ha røren i en godt smurt form. Følg med underveis – blir kaken for mørk kan du legge et bakepapir på toppen av kaken siste del av stekingen
) Men nå er det jo endelig helg for folk flest. Så hvorfor ikkje lage noe godt til helgekosen. Denne oppskrifta gir en saftig og høy eplekake som passer i en stor langpanneform
Eplekake hører virkelig denne årstiden til hvor man kan få tak i deilige Norske epler. Synes du kaken begynner å bli for mørk på toppen kan du legge over litt folie de siste minuttene
Jeg har tidligere laget eplekake, med stort hell. Tilsett melk så ikke røra blir alt for tykk. I går var det korøvelse, og min tur til å ha med «noe å bite i»
OK, nå lyver jeg, for om man bor i Frankrike er det jo helt umulig å ha *en* yndlingsdessert. De er fingerstore, bakt myke og gode å suge på for de minste
Kaka settes i kjøleskap og oppbevares der hele tiden frem til den skal serveres. Ideen til å lage denne fant jeg her, men oppskriften ble litt forandret underveis
Denne oppskriften gir litt mer å tygge på enn min forrige eplekake smuldredeig oppskrift. Slik gjør du Kutt opp eplene i fine båter og bland dem med sukker og kanel ha eplebåtene i en ildfast form bland sukker,mel gryn og smør, bruk hendene til å smuldre smøret i melet, la det være litt klumpete
8-9 epler renses og fordeles i fine skiver/båter over hele kaken. Har fått spørsmål om oppskriften på en eplekake status jeg hadde på facebook, og her kommer den
Hell røren i en rund form 24-26 diameter. Ingenting er bedre enn en god gammeldags eplekake. En sånn lun eplekake som vekker mange gode minner når du spiser den
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.