Jeg bruker en suppeterrin, da kombucha formerer seg best og mest effektivt i beholdere som gradvis går utover, slik at en glassbolle eller porselensbolle som rommer 2-4 liter er et kjempefint fermenteringssted
Suppeterrinen på bildet er produsert av Kongelig Dansk Porcelain, og er fra våre samlinger. Hummer er en velkjent delikatesse, og nå som hummerfisket er over står nok hummer på menyen til jul og nyttår i mange hjem
Kuben har flere gjenstander som stammer fra denne familien og i Oselias kokebok har vi tidligere presentert hummersuppe med bilde av en prektig suppeterrin fra Wilhelmine Skrikes familie
Visp fløten i en suppeterrin og hell den varme suppen i terrinen under omrøring. Kok gryn, rosiner, vann og sitron til grynene er blanke, ca 45 minutter
Tilsett den varme sitronsuppen i suppeterrinen. Riv de vaskede sitronene på rivjern. Bland de revne sitronskallene i 1 liter vann og ha det i en kasserolle sammen med sitronsaft, sukker og potetmel
Visp eggeplommene i suppeterrinen. Vask, rens og grovhakk syren. Smelt smøret i en kasserolle. Rør i syren og la den surre 5 minutter ved lav temperatur
Hell suppen i en ildfast suppeterrin eller i porsjonsboller. Skjær løk i tynne skiver. Surr løken i margarin på middels sterk varme til den er myk og gyllen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.