Lekker lammecarré kom på bordet, fulgt avsirupglasserte gulrøtter, hjemmelaget ripsgelé, soppstuing (med kantarell, shitake og aromachampignon) og en vidunderlig kremet portvinsreduksjonavlammekraft
Dette er avfallstoffer som går rett i bosset. Skum av skummet som legger seg på toppen. Vi er ikke noen stor-spisere på lami Bakkely,men denne lammegrytenfikkvirkelig ben å gå på
En av de bedre stykningene på lammet er carré, eller karré. Den vanlige måten å tilberede på er slik den er, og så dele den opp mellom bena, ofte også mellom hver annet eller tredje ben, littavhengigav hvordan du skal servere eller presentere den
Det er noe med krydderne og duften som gjør at jeg blir helt salig bare av tanken. Lammekjøtt som er kokt lenge slik at det blir mørt, ideilig smakfull saus
Også her er potetpurè brukt til retten, for er det egentlig noe bedre enn å mose alt dette sammen til en litensymfoniav smaker fra lammet, rotgrønnsakene og den passe krydrete potetpurèen eller mosen
Bruk en skarp kniv å lage et rutemønster (store ruter) i fettet. Ikke skjær ned i kjøttet. Legg bogen/låret over i en passe stor langpanne og gni det godt inn med salt, pepper, sitronsaft og olje eller fett
Når høsten meldte sin ankomst, og regnet rant over den regntunge byen, (hvor det nærmeste du kommer snø er isen fra fiskehandlerensdisk) DA pleideminvenninne, Wenche, å lage sinmagiskelammegryte
Ha ilittav kraften, for å temperere eggene. Når lammet har fått farge, has vårløk og purre i. Skjær purren ibiter på samme størrelse og del et par ganger på langs
Dillen fra tre av buntene blandes med litt kraft og tilsettes sausen. Skjær lammekjøtteti passe store biter og legg det i gryten sammen med grovkuttede grønnsaker, laurbærblad, timian og stilkene fra dillen
Under finner du noen av de kokebøkene jeg har plukket ut og anbefaler til dere. Lammekjøtt er smakfullt og det kan kombineres med de fleste smaker og krydder
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Noe av det mest fantastiske med å dele hus med sviddå er at så snart kjøttet er i gang med sinesvømmetimer så har kokken ganske så god tidtil å forberede andre ting
Lokket av urter og krydder setter prikken over i-en og gir en fantastisk smaksopplevelse. Dette er skikkeligfestmiddag og oppskriften passer like godt tillam som til okse og svinekjøtt, både stek og fileter
Dessuten litt mørk sjokolade,deravordspilletinavnet på denne oppskriften. Der serverer de nydelig mat, og deriblantlammeskanker kokt i øl som de brygger selv + en dasj rødvin og grønnsaker
Hvis du har lyst på en variasjon fra de tradisjonellelammerettene med fårikål og frikasse, så er denne gryteretten avasiatiskopprinnelse et kjempegodt alternativ
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.