Til denne hvalen ble det servert rødløkskompottog brocolli. Da bestilte vi hvalbiff. Etter noen minutter kom hun tilbake med oppskriften, muntlig, med hilsen fra kokken
Orientalsk vri på hvalkjøttmed ris og jasminris. salt og pepper. salt og pepper. 600 g hvalkjøtt i strimler. 1) Varm oljen i en wok eller stekepanne med høye kanter. 2) Ha i kjøttet og stek det raskt til det er brunt. 3) Dryss over litt salt og pepper. 4) Ta det ut av pannen og hold det varmt. 6) Rør sammen ingefær, soyasaus, buljong og maisennamel. 7) Ha blandingen opp i pannen og la det hele koke opp. 8) Smak til med salt og pepper. 9) Legg i det ferdigstekte kjøttet og server med nykokt jasminris. 600 g hvalkjøtt i strimler
I moderne hvalfangst er båtene utstyrt med så gode kjøleanlegg og kjøttet blir. Før i tiden var hvalkjøtt billig hverdagskost, selv om hvalkjøttet var både elsket og hatet da også
Hval, epler, aspargesbønner og asiatiske smaker. Bland kjøttstrimlene med salt, pepper og maisenna. Stek kjøttet raskt i olje, litt og litt omgangen i en stor stekepanne, når alt kjøttet er stekt legger du alt tilbake i pannen
I moderne hvalfangst er båtene utstyrt med så gode kjøleanlegg, og kjøttet går så raskt til lands for vakumering og innfrysing, at det hvalkjøttet du finner frysedisken i butikken må regnes som ypperste kvalitet
Andelår med epler og rosmarin, Skrei med jordskokk, epler og timian, Asiatisk gryte medhvalog epler, Skinkestek og stekt kål, med epler og bacon, Laks i folie med poteter og epler, selvsagt den tradisjonelle eplekaken og den kjente, men ikke så mye brukte eplekaken Tarte Tatin ♫♪
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.