"The Baptism of the Selenites" av Vittore Carpaccio. Jeg lager her den helt enkel men tilnærmet originalen med indrefillèt av kalv, men originalen inneholder i tillegg litt Dijon sennep
Carpacco av ørret. Dette er en vanvittig lettlaget forrett. Det eneste du trenger å gjøre er å blande noen få ingredienser, la det stå litt og så legger du herligheten opp på fat
Carpaccio lages av både rått kjøtt, fisk, skalldyr og til og med frukt. Legg oksefileen i fryseren en times tid slik at den er halvfrossen når den skal skjæres i tynne skiverDander skivene pent på en fat hvor skivene blir lagt halvveis ovenpå hverandreHa et dryss salt, pepper og flak av parmesan over samt den aller beste olivenoljenTil slutt noen dråper av god balsamico og et en skvis sitron
Carpaccio var opprinnelig en rett med tynne skiver av rått oksekjøtt og en lys dressing. Jeg behøver vel ikke å si at Carpaccio ble barens mest populære rett
Jeg er en av dem som elsker det, men det har blitt vanskelig og få tak i og ferskt hvalkjøtt". Stek løk og sopp i en blanding av olje og smør, krydre med salt og pepper
De andre ingrediensene jeg bruker er ikke så dyre, og mange av dem har man allerede i kjøleskapet. Krydre hvalstykket, og legg den i den varme stekepannen
Carpaccio, Sushi eller Tartar. Hvalbiffen hakkes/kvernes grovt og blandes med kapers og en skvett Teriyakisaus, formes til to flate kaker og legges på skiver av grovt rugbrød
Og tro meg, dette var faktisk bedre enn carpaccioav storfe. Jeg leste en artikkel om at Norgesgruppen/Spar satser stort på hval i år, og der forklarte de at transmaken kom av at hvalen før lå i timesvis på dekk i solsteken
Hvalbiff er skikkelig snadder. Mørere kjøtt en hvalkjøtt finnes ikke ♥ Mørt - Saftig - Smakfullt ♥. Pass på at du ikke steker hvalkjøttet for mye, da slipper den kjøttkraften og blir ganske tørt
Carpaccioav rein med tyttebærsvinaigrette, pære og trøffelmarinert sopp. carpaccio med tyttebærsvinaigrette, tataki med salsa og syrlig soyasaus, og frokostsandwich med kremost
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.