Tahini er kanskje best kjent som en av hovedingrediensene i hummus, men den er meget allsidig og kan brukes også i forskjellige sauser, dipp og til og med i cookies
Jeg syns for eksempel at det er godt og mettende med noen skjeer over salaten. #mat #bønnerøre #tahini #sort #hvitløk #tilbehør #smårett #bønner #pistasj #helse #sunn #kosthold #vegan #vegetar
Krydre godt med salt og pepper og vend det hele godt sammen. m, dressing m/Tahini og sitron. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak betene i ovnen i ca
Dere som har fulgt med på bloggen en stund har fått med dere at jeg som regel rasper litt grønnsaker i alt fra pannekaker, muffins og rundstykker - disse lappene er intet unntak, men i dag involverer jeg altså tahini i røren og sesamfrø i stekeskorpa
Må innrømme at jeg var en smule skeptisk før jeg bakte denne men den var så spennende at jeg bare måtte prøve, og siden jeg hadde igjen et åpent glass medTahini etter at jeg lagde Hummus her om dagen (oppskrift HER) var saken grei
Men mos de sammen med olje og krydder, og du får en av de nydeligste smakene jeg vet om. Helt siden jeg oppdaget hummus, har jeg fått høre at jeg må prøve å lage den med gulrot, prøve med rødbete osv
Ettersom det er mandag og mange velger å spise veggismat tenkte jeg å dele en ny variant av min favorittpasta - Squashpasta med en kremet saus av avokado, miso og tahini
Tahini er en sesamfrøpurè som binder kikertene sammen og gir smak. Jeg strimlet biffkjøtt og krydret det med ulike krydder som er vanlig i kebab og toppet det hele med en frisk tyrkisk ezme salat
For til kylling shawarma medtahiniyoghurt trenger du ingenting annet enn godt brød. Da jeg for noen år siden på kort varsel bestilte en ukes ferie for å besøke en venn i Tel Aviv hadde jeg ikke forventet meg særlig annet enn en usedvanlig hyggelig uke med masse god mat og tid med min venn
Med unntak av lavkarbohydrat-tilhengerne vet nok mange ikke helt hvorfor de velger det bort. Hummus inneholder kikerter som er rike på vegansk protein og tahini som gir sunne fettsyrer
Skyll kikertene i kalt vannKjør så ingrediensene i en stavmikser/blender til en puréSmak til med sitronsaft, tahini, salt og pepper og en kvast grovhakkede urterDersom blandingen blir for fast i konsistensen tilsetter du bare mer olje til ønsket konsistensHa over i en serveringsbolle og dryss over litt paprikapulver eller cayennepepper som gir en fin effekt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.