Og pass på å få steketermometeret det godt inni kjøttet langs beinet, uten å komme borti beinet (Med steketermometer er du så og si garantert perfekt resultat hver gang)
Hva med å lage en nydelig rødbetsalat,og gi pålegget en ny åpenbaring. (Stikk dem med gaffel, som poteter)Ta på gummihansker og skrell rødbetene forsiktig
Ett vellykket grillmåltid starter med en god marinade. Her kommer noen forslag til marinader. Om du har dårligere tid kan du med fordel dele opp kjøttet i terninger eller strimler før du legger det i marinaden
Heldigvis kom min gode polske venninne kk meg til unnsetning og foreslo at jeg enten kunne spise grønnsakene som de er - ved siden av fisk eller kjøtt, eller blande grønnsakene med matyoghurt, dijonsennep og majones og lagde en salat
polsk jegergryte. En kan gjerne også smake seg frem med merian, paprikapulver og karve. Bigos er en polsk jegergryte som tradisjonelt består av en god del kjøtt
Ha i majones, rømme, finhakket løk og kapers, og smak deretter til med salt og pepper. 3 ss majones 2 ss rømme eller naturell yoghurt (man kan bruke bare majones om man ikke tåler melkeprodukter, da kan det være lurt å ha i noen dråper lime eller sitron) 2 ts kapers 1-2 finhakket sjalottløk 1/2-1 ts salt nykvernet pepper Ha rødbetene i en ildfast form med aluminiumsfolie eller pakk de inn i aluminiumsfolie slik man gjør når man baker poteter
Særlig med en superdigg marinade til. Del den med verden, da. Denne marinaden er veldig godt til alt svinekjøtt som skal grilles, men ekstra digg til grillribber og spareribs
Men jeg skal ikke kjede dere med bachelor-prat. Alle disse ingrediensene trenger forsåvidt ikke noen oppskrift, men marinaden til kyllingen trenger det
Rødbetsalatmed egg og kapers er et vakkert skue og smakfull for ganen. Bland alt sammen med olje og vinager og la det stå i noen minutter for å godgjøre seg - gjerne opptil en time
Det måtte bli en lun rødbetsalatmed laks - som tilbehør. I dag ble jeg virkelig fornøyd med middagen. Anbefaler derfor å lage en stooor posjon, slik at du har godt med restemat
Oppskrift på rødbetsalat. 2 ss eplecider eddik2 ss olivenolje1 ss grov sennep1 fedd hvitløk (finhakket)1 ss tørket timian1 ts saltPepperHa alle ingrediensene til dressingen i en bolle og smak til med salt og pepper
Kjøttfri mandag og en smakfull og spennande rødbetsalat på menyen. Veldig enkel med få ingredienser, men kan fint justeres og varieres etter smak & behag
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.