Bruk et stort kar og skift vann ofte under utvanningen for at fisken ikke skal bli for salt. Rens fisken helt fri for skinn og bein, og skjær den i mindre stykker, eller del den med fingrene
Kok opp sirup, sukker, smør og fløtemelk. Rør det tørre inn i deigen og la stå kaldt. Bland sammen melet (hold av ca 150 g til utbaking) og alle krydder og bakepulver
Kålrabien skrelles, deles opp og skjæres i biter. Fisken skylles og deles i litt store stykker. Man fyller litt mer vann på grynene og tilsetter timian, kålrabi, poteter og fisk
Ovnsbakt Pinnekjøtt med julekrydder og kålrabistappe. Den vakre stjerneanisen og fenikkelfrøene gir et lite stikk av anis, korianderfrø gir et friskt pust av sitrus mens einerbærene/busken gir den gode smaken dampepinnene I sitt fravær under ovnsbakingen ville gitt
Sil av grønnsakene og kok pinnekjøttet i grønnsaksbuljongen i en time eller til kjøttet er mørt. Hold den varm i en kasserolle og smak til med muskat, salt og pepper
Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
Gulrøtter kan sløyfes, men gir en god søtsmak i stappen og går fint med det salte pinnekjøttet. Om man ikke har dette kan man også bruke en innsats i en kjele for å lage et lokk
Pinnekjøtt er tradisjonsmat og tilberedes akkurat likedan hvert eneste år. Legg over det utvannede kjøttet og legg det litt på kryss og tvers slik at det ikke er tett pakket i kasserollen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.