Sirupsnipper- en av de syv julekakene. Hei hå, nå er det endelig jul igjen på bloggen. I helgen startet jeg på årets julebakst, og etter gammel norsk tradisjon skulle det aller helst bakes syv slags kaker til høytiden
Bruk et stort kar og skift vann ofte under utvanningen for at fisken ikke skal bli for salt. Rens fisken helt fri for skinn og bein, og skjær den i mindre stykker, eller del den med fingrene
Kålrabien skrelles, deles opp og skjæres i biter. Fisken skylles og deles i litt store stykker. Man fyller litt mer vann på grynene og tilsetter timian, kålrabi, poteter og fisk
Bli med og bring de gode juletradisjonene videre. Den ene oppskriften var BESTEMORS SERINAKAKER. Oppdraget er å lage kakene og gi tilbakemelding på hva jeg synes om oppskriftene og eventuelt gi tips og triks om hva som kan endres i oppskriften for å gjøre den enda bedre
Min bestemor bodde på gård, og jeg elsket å bo hos henne og bestefar på somrene da jeg var liten. Best av alt likte jeg bringebærplukking som ble til verdens beste rørte bringebærsyltetøy og bakingen på kjøkkenet hennes, som jeg fikk disponere fritt
Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene
Ha i eggene et og ett, og rør godt. 24 stkDeig250 g margarin5 dl vann250 g hvetemel6 eggPynt1-2 ss vann2 dl melisKok opp vann og smør i en kjele, og rør inn hvetemelet, sett det deretter til avkjøling
Etter over ei uke med forholdsvis dårlig form og influensa som herjer i kroppen, har jeg hatt god tid til å lese meg opp på gamle kokebøker og oppskrifter
Bli med og bring de gode juletradisjonene videre. Den ene oppskriften var SIRUPSNIPPER ✿. Oppdraget er å lage kakene og gi tilbakemelding på hva jeg synes om oppskriftene og eventuelt gi tips og triks om hva som kan endres i oppskriften for å gjøre den enda bedre
I dag har det vært dessert til både lunsj og middag, får sjå om det frister til frokost i morgen også…Rabarbragraut gir gode minner fra varme sommere, barbeint i graset og kun ei lita regnskure som gikk over med en gang
Tradisjonell søndagsmiddag med vri, men kan også brukes midt i uken. Jeg tror nok min bestemor ville blitt lettere fornærmet dersom mine induksjonssstekte (og kokte), koteletter ble presentert som hennes
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.