Litt C-vitamin, lite energi, men mye vann, nesten hundre prosent. Tidfor sylting. Dette er en av de matvarene vi alltid kjøper med oss når vi tar en uke eller to i leilighet på Skagen, eller andre steder i Danmark
De har et rikt innhold av C-vitaminer, og inneholder også provitamin A. Den har lang tradisjon i den nordiske folketroen, og i en amulettpose helt tilbake fra bronsealderen er det funnet rognekvister sammen med forskjellige andre tryllemidler
Lammet er endelig i butikkene, og rettene står i kø for å bli laget. 1 1/2 kg fårikålkjøtt av lam1 1/2 kg hodekål4 ts hel pepper2 ts salt3 dl vann. La det hele småputre på svak varme i ca 2 timer eller til kjøttet er mørt og løsner fra beinet. Personlig synes jeg fårikålen smaker best dag nr 2. 1 1/2 kg fårikålkjøtt av lam. 1 1/2 kg hodekål. 2 ts salt
Her snakker vi om ekte Trysil-stomp. Tidfor tradisjonsbakst. Oppskriften stammer fra min kjære bestemor (som for øvrig var helt fantastisk på kjøkkenet
Tid ja - hvor fort den flyr noen ganger. Og vaniljekrem - vel - jo mer jo bedre. Og forhåpentligvis litt brunfarge på kroppen, og lyse og varme sommerkvelder på terrassen
Så derfor, for at ingen skal føle seg utenfor, kommer det her en oppskrift på øl-gløgg også. Øl-Gløgg. En drikk som ble drukket under den kalde årstiden
Som en erfaring fra våre snegle-forsøk lærte vi at sneglene får den beste konsistensen om de stekes i ovnen til en litt crispy overflate før de brukes til vårruller eller hvitløksmarinerte snegler
Jeg har helt dilla på salat om dagen - må være vårens anmasj. -) Dette er en salat med Bresaola (italiensk variant av lufttørket, lettsaltet oksefilet som har modnet i 2-3 måneder), chévre (fransk geitost), jordbær og pærer. Oppskrift på Salat "Bresaola"(2 personer) Alle ingredienser får du kjøpt på Meny1 pk. 2 ss OlivenoljeCa. 2 ss BalsamicoPepperBland litt olivenolje og pepper i salaten. 2 ss Olivenolje. 2 ss Balsamico
Poteten i bak-kant var ikke med i Hellstrøms tanker, men her hos oss må den være innen rekkevidde. Denne oppskriften var enkel å følge, her var bare kjente ingredienser, og smaken var som forventet noe helt annet og mer strålende enn mine tidligere oppskrifter på stekt fisk
Det er den beste dagen for sofasitting og tvtitting. Som sagt før. Fredag er den beste dagen i uken. Middagen i kveld blir Lammesteik med potetmos og rødvinsaus
Dekk en paiform med deigen og klem godt ut i kantene. Den avkjølte geleen helles forsiktig over det hele, og hele herligheten settes i kjøleskap til geleen er stiv
litt rosiner, tranebær eller cacao nibs. Husk bare at som med alle ting så skal også nøtter spises i moderate mengder - selv om dette ikke alltid er like lett (ja det stemmer
Smoothie kan varieres fra å være en enkel formfor lunch i varmen til å være et mellom-måltid, næringsrik styrkedrikk eller en velkomstdrikk i et selskap
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.