4 ganger,
og feilinformasjon er lagt inn. Flere henvendelser med spørsmål om vitenskapelig eller zoologisk dokumentasjon på bruken av navnet scampi på oppdrettsreker står ubesvart. Fra myndigheter, kokke- og matbransjen, biologer og aviser. Ingen tør å svare, ryggraden mangler, «det bare er slik». ER DET SLIK VI VIL HA DET I NORGE?
Sjøkrepsen er hedret med det latinske navnet nephros norvegicus, "norwegian lobster", så selv om den stort sett finnes over hele Europa, finner du kanskje den beste i det kalde norske sjøvannet
Dette er scampi, NephropsNorvegicus, små sådanne. Går man til linken, omhandler den familien Metanephrops som lever i varmere farvann rundt New Zealand
«Scampi (Nephropsnorvegicus) are spiny, hard-shell crustaceans that resemble small lobsters more than shrimp, except that they are powder pink in color
”Norway lobster, (NephropsNorvegicus) også kjent som scampi, er en nær slektning av vanlig hummer, og fiskes i havet rundt Danmark og Sverige” Polar Seafood Grønland
Det har som sådan ikke noe med skalldyret eller råvaren scampi (NephropsNorvegicus) å gjøre. I 7 av 9 seriøse amerikanske matbøker er ikke ordet scampi brukt en eneste gang
Så gjenstår spørsmålet om hvorfor Gyldendal gjorde om på tidligere riktig informasjom/oppskrifter om sjødyret scampi, eller NephropsNorvegicus, eller norsk sjøkreps
Scampi = NephropsNorvegicus = norsk sjøkreps. Nephrops kommer av det greske ordet nephros (nyre), og ops (øye), og viser til sjøkrepsens nyreformede øyner
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.