Gjeste innlegg- Sjøkreps med Thai-nudelsalat
Matforelskelse
Matforelskelse
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Crispisalat
  • Rødløk
  • Vårløk
  • Fersk ingefær
  • Sukker
  • Sesamolje
  • Solsikkeolje
  • 2 dl eddik
  • 1 dl vann
  • 4 ss sukker
  • 4 ss fishsauce
  • 1 ts sesamolje
  • ¼ rødløk i tynne skiver
  • 1 liten gulrot
  • 2 vårløk
  • 2 cm biter
  • ½ dl
  • chili
  • ingefær
  • ts
  • chili
  • 1 ts finkuttet ingefær
  • 1 neve korianderblad, halvparten kuttes fint og blandes i dressingen (resten spares til salaten).Knekk armene og klørne på sjøkrepsen på forhånd (eller la gjestene gjøre dette selv ved bordet). Del sjøkrepsen den i to fra hode til hale med en stor skarp kniv. Ta ut paven (helt framme i hodet) og fjern evt. andre skall- og harde biter i overkroppen (kjenn etter med en finger), uten å ta ut mye innmat. Fjern også tarmen i halen (hvis synlig).Rett før servering: Varm en jernpanne/grillpanne smurt med litt solsikkeolje. Smør dressingen over halvdelene av sjøkrepsen. Trikset her er å bruke mesteparten av dressingen med koriander på overkroppen, og bare litt over halene. Varm krepsene i pannen til de blir lunkne (ikke mer en et minutt).Servering: Bland sammen resten av korianderen med nudlesalaten. Legg blader av crispisalaten på ene siden av tallerkenen. Løft nudlesalat opp å la laken dryppe av før du legger den over salaten. Legg sjøkrepsen ved siden. Noen båter med limer som pynt.Tips: Skal retten serveres som del av flere retter kan du lage lake og dressing i forkant. Kapp også grønnsaker, men vent med å ha disse i laken for tidlig, da dette ødelegger friskhet, farge og sprøhet. Gjør klar krepsen i forkant, men varm krepsene i panne rett før servering.En god Chablis passer som drikke til denne retten.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.