I dag frister jeg med den mest vanlige varianten av lammestek, men med noe utradisjonelt tilbehør. Påsken nærmer seg med stormskritt og lammekjøtt er en selvfølge for mangen av oss i denne tiden
Lag gjerne en stor porsjon med karbonader, de er fine å putte i frysen. Legg lagvis i en ildfast form, potet, squash og tomat, strø finhakket hvitløk, vårløk, salt og pepper mellom lagene
Lammestek med kantarell- og potetgrateng med sjysaus. Årsaken er vel nettopp på grunn av all den fantastiske maten som lages og spises, samt kvalitetstid tilbringes sammen med familie, venner og dem man er glad i
Idag var det lammestek på menyen, og jeg ble nærmest hoppende glad idet jeg tygde de første bitene- aromatene, sjyen, mør og saftig lammestek ga futt i smaksløkene
Skjær beinet ut av lammelåret. Hakk timian og rosmarin og bland med honningen. Grill lammerullen og hell glasuren på kjøttet når kjøttet begynner å bli varmt
Nå er det høysesong for lammekjøtt. Mørt og kjøtt saftig kjøtt kjennetegner lammet. Som alltid prøver jeg å gjøre matlagingen enklest mulig, slik er det også denne gangen - for denne lager seg stort sett selv
De ble en perfekt match til lammesteken og den fløtegratinerte selleriroten. Det het seg at egg som ble verpet på denne dagen, kunne være like gode om ett år, og sto man tidlig opp kunne man se sola danse på himmelen
Og rødvin til lammestek er en hærlig match. Jeg rett og slett elsker lammekjøtt. Men jeg synes disse små posene med ferdig krydderblanding for lammestek er aldeles nydelig og går for det
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.