125 grader
Gni kjøttet inn med salt og pepper, skrell hvitløken og del feddene i strimler som du stikker inn i små lommer på kjøttet. Gjør det samme hvis du har frisk rosmarin, bruker du tørket rosmarin, strør du den over steken. Legg lammelåret på en rist stikk inn steketermometer i den tykkeste delen av låret, men pass på at spissen på termometeret ikke kommer i kontakt med ben. Sett risten i stekeovnen med en langpanne under og hell ca. 1 liter vann i langpannen. Du kan legge et par gulrøtter i biter og en løk i båter i langpannen hvis du vil, men det er ikke nødvendig. La steken stå i 1,5 - 2 timer eller til termometeret viser 68 - 70 grader, da er steken rosa i midten, ved 76 grader er den gjennomstekt.
andre retter av lam jeg anbefaler er lammekebab i pita – utrolig digg, og her benyttes restene fra lammelår eller lammestekmed hasselback- poteter og lammesjy
Legg i hakkede tomater og topp med smuldret fetaost og litt rosmarin. Jeg har blitt veldig glad i ovnsbakte retter som dette, hvor du har alt mulig godt i samme form og baker det i ovnen
Pølseform med bakte grønnsaker. Andebryst med tilbehør. Ovnsbaktegrønnsaker er flott følge til alle type kjøttretter og du kan benytte de grønnsakene du liker best
Hell over rapsolje og krydre med salt, pepper og timian. Sett tilbake i ovnen sammen med fiskeformen. Denne retten er veldig enkel og rask siden både fisk, grønnsakerog poteter bakes i ovnen samtidig
Gni inn skankene med salt og pepper. Grønnsaker. Ha over grovhakket løk og hvitløk. Brun dem raskt i en varm stekepanne med litt olje og legg dem i en ildfast form
Ta fiskestykkene forsiktig ut av formen og legg på tallerkener sammen medgrønnsakerog poteter. Stekte, strimlede grønnsaker, mengder av de ulike sortene bestemmer du selv
Ha de over i en bolle eller rett i den ildfaste formen med finhakket basilikum, agavesirup og olje. Målene under er til ett stekebrett med alle tre variantene, men her er det bare å doble i vei
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.