I år som i fjor fikk jeg viljen min med vegansk julaften. Jeg har også drukket tønnevis med julebrus. Denne er kokt på soya- og kokosmelk, toppet med kokossukker og vegansk smør
Surkål Rødkål Medisterkaker Roasted potatoes Ristede rosenkål med valnøtter og lynghonning Skysaus RibbeBåde medisterkakene, surkålen og rødkålen har jeg laget på forhånd slik at tiden jeg bruker på kjøkkenet på julaften bare skal være for kosens skyld
Rut svoren på ribba og gni den godt inn med salt og pepper. Legg ribba med svoren opp i en ovnspanne, pass på at beina er skåret over og at svoren er godt rutet opp
I dag blir det mer dåpsinspirasjon her inne hos meg – dagens innlegg blir bordekkingen i dåpen til skjønne nevøen min ♥ I tråd med bil-temaet ble det på bordet pyntet med litt biler
Jeg har lett i hele dag etter bilder av julemiddagen i fjor, men finner det ikke. Ribben stekes sammen med grønnsaker som gjør ribben ekstra saftig og smakfull
Jeg planlegger nå å lage opp noen liter, la den stå ett par dager lenger men ikke så lenge at eddiksmaken blir fremtredende, flaske cideren og lagre frem til julemiddagen
Noen steder – som i Danmark – er and vanlig julemiddag, så ønsker du en liten variasjon fra den tradisjonelle norske ribben, pinnekjøttet eller lutefisken har du et forslag her
Så gjenstår bare å servere denne deilige julemiddagen. Mos med en potetstappeknuser, ikke bruk stavmixer, da blir stappen alt for "fin", den skal se hjemmelaget ut og være litt grovkornete
Det skal ikke så mye til, noen ekstra fine blomster, litt mere stearinlys enn i fjor, kanskje en kjempesprø ribbesvor, eller en saus som løfter julemiddagen til nye høyder
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.