Ribbe er mange nordmenns absolutte favoritt når det kommer til selveste julekvelden. Og spiser du ikke ribbe på julaften, ja da kan jeg med nesten sikkerhet si at du koser deg med pinnekjøtt
Hjemmefra er jeg oppvokst med ribbe som tradisjonell julemiddag. I år skal julen feires med svigerfamilien, så da måtte vi ta "min" tradisjonelle julemiddag litt tidligere i desember
Server eplebåtene ved siden av ribben og andre tradisjonelle garnityrer på julefatet. Øs med vannet fra tid til annen, øs hyppigere etter hvert som ribben tar farge
Tiltilbereding av ribben har jeg tatt tips fra Arne, og hentet noen fra Bård Greni. Her er hvordan jeg lager min ribbe med sprø svor, og en liten vri med noen godsaker i langpannen
Når ribba er klar økes varmen til maks, eller sett på grillelementet for å få svoren til å poppe. Fennikelstekt ribbe med karamellisert rødkål - Den retten passer året rundt og du kan servere den som et smørbrød eller som her, med en deilig fløyelsmyk potetpuré med parmesan
Smelt så sukker til karamell i en stekepanne. Alle var super fornøyd etter desserten, så det virker som om vi har funnet en ny twist på den alt for tradisjonelle julematen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.