Jeg fikk en hjortestek av tanta mi til bursdagen min i januar, og for en tid siden fant jeg ut at den hadde ligget i fryseren på overtid, og inviterte noen venner over på søndagsmiddag
1 hjortestek (ca. 800 gr)salt og pepperknuste enebær3 dl lettrømme3,5 dl kremfløte3 tykke skiver brunost eller ekte geitost1 stor løk1 stor gulrot----150 gr stekte kantarellerhele tyttebær (kan sløyfes)noen dråper sukkerkulør (kan sløyfes)Vend steken i en blanding av salt, pepper og knuste enebær og la den ligge i noen timer men aller helst natten over
Fancy, men lett – akkurat slik det bør være. D. I går spiste jeg Rudolf til middag. Tenkte at det passet seg i jula (eventuelt er det veldig upassende), og det var helt nydelig
Tjälknöl. I begynnelsen av november var kona og jeg sammen med noen venner på en helgetur til Linköping og på veien hjem stoppet vi på Rasta i Grums hvor en av dagens retter var Tjälknöl
Som vanlig kommer det hauger med mimresider på slutten av året. Det kan virke irriterende, men om en ser på året som har vært, kan det brukes til fornuft når en ser etter forbedringspotensialene sine
Hjort er vanlig vilt på hele Vestlandet, og variasjonene i tilvirkningen av hjortekjøtt er store. Det var rikelig med tilgang på hjortekjøtt mange steder
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.