1 GulrøtterSteg
1 Hjortesteken: Gni den romtempererte steken inn med en blanding av knuste einebær, pepper, salt og fersk oppkuttet rosemarin. Stek den kjapt på alle sider i en panne på høy varme, slik at den får en fin stekeskorpe på alle sidene. Steg 2 Legg hjortesteken i en ildfastskål. Sett i et steketermometer og stek den midt i ovnen på 90 – 150 grader. Jeg liker at viltkjøtt har en kjernetemperatur på ca 56-58 grader. Ved steking på 100 grader kan du beregne ca 1,5 – 2 timer dersom hjortekjøttet på forhånd var romtemperert. Selv startet jeg veldig forsiktig med ca 80-90 grader, og måtte senke temperaturen ytterligere da jeg så at steketermometeret spratt opp litt for tidlig i forhold til hva jeg hadde planlagt. Steg 3 Temperaturen på steken vil stige ytterligere noen grader etter at du har tatt den ut av stekeovnen, så ta den gjerne ut et par grader før du har oppnådd ønsket temperatur. Hvor mye den stige i ettertid er avhengig steketemperatur. La hjortesteken hvile i ca 30 minutter på kjøkkenbenken før du skjærer den opp. Steg 4 Potet- og persillerotpurè: Mens kjøttet hviler har du nok av tid til å sette på potetene og lage persillerotpuréen. Steg 5 Skrell potetene (hvis de i utgangspeunktet ikke har et veldig tynt skall), og kok de i ca 20-25 minutter til de er møre. Når det gjenstår ca 12-15 minutter igjen av koketiden har du oppi persillerot, skrellet og oppskåret i ca 2 cm tykke skiver. Steg 6 Ta kasserollen av platen, og hell av kokevannet. Bruk en rotmoser/stamper til å mose grønnsakene hvis du vil ha en grovere mos, eller en stavmikser hvis du vil ha en jevn puré. Steg 7 Ha i en liten skvett fløte, og smak til med salt og pepper. Steg 8 Soppsaus: Stek skivet sopp i en gryte eller tykkbunnet kasserolle i en blanding av smør og olje. Ha oppi finhakket sjalottløk og hvitløk underveis, og stek soppen til den begynner å bli litt gyllen. Steg 9 Tilsett fløte, vann, soyasaus og kajennepepper. Steg 10 La sausen i 10-20 minutter, smak til med salt og pepper. Steg 11 Er den for tynn kan du jevne den med eksempelvis mel og melk. Husk å la den koke noen minutter etter at du har hatt spedd på med jevningen. Steg 12 Tilbehør: Damp gjerne noen gulrøtter og litt brokkoli, som du server sammen med resten.
Disse potetene er grovmost og rørt inn med finhakket hvitløk, vårløk og persille. Kok potetene med skallet på til de begynner å sprekke eller til de er lett å knuse med en gaffel
Legg dette lagvis i en ildfast form eller en gryte, start med potetene og ha så løk og hvitløk over. Finhakk løk og hvitløk og skjær potetene i tynne skiver
Krydre med nykvernet salt og pepper, og dryss gjerne litt revet persille over. Det meste av næringsstoffene sitter i skallet, derfor liker jeg å ovnsbake små poteter med skallet på
Tørk av kjøttet med litt kjøkkenpapir og gni inn salt, pepper og timian. Du kan selv velge hva du vil gni steken inn med, enten det er chilipulver, rosmarin eller revet appelsinskall
Smak sausen godt til med osteskiver, hvitløk, salt og pepper. wpa iframe[src*='viewablemedia. Gratinerte poteter smaker nydelig, og det er en enkel rett å lage hvis du skal servere mat til mange – her hos oss har vi denne potetretten nesten alltid som tilbehør hvis flere er samlet for å grille, til kjøtt og så er den nydelig tilbehør til fiskeretter
Når jeg ikke blogger, så lager jeg mat. En god middag er viktigere enn en dårlig bloggpost. (Nei, jeg gjør ingenting annet enn å lage mat ogblogge, haha
Kaffetrakteren som sto først opp, vinden som hvisker til trærne utenfor, sjøen som fortsatt ligger stille og sover, gjengen med gutter som koser seg i stua og datteren min som lekes med av en ivrig kusine
Deilige stekte poteter med sprø skorpe og smak av hvitløk og krydder Nammis. Dette er en skikkelig sprø og gyllen potetklassiker som kan varieres i det uendelige
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.