Reinkjøtt er helt vanvittig godt på smak, og med en mørhet du ikke finner i noe annet kjøtt. Jeg pleier vanligvis å kjøpe ytrefilet av rein (smaker mer enn indrefilet og er akkurat like mør), men denne gangen kom jeg over flatbiff og valgte å teste det
Reinsdyrstek er sjelden å finne på menykart i India. I urindiske skrifter finnes det historier om reinsdyrjakt og skinnet er blitt brukt som underlag ved meditasjon i fjellområdene
Så smurte jeg pesto på “innsiden” av skivene, og la de sammen igjen, som en sandwich. Flatbiff. Jeg tok flatbiffen, og delte den i to, på langs, så jeg fikk to tynne, flate, skiver
Krydre reinsdyrbiffen med knust hel pepper, knuste einebær og salt. Jeg har ikke veldig mye erfaring med å lage reinsdyr, men det er jo alltid artig å prøve noe nytt
Piratkapteinen og hennes mannskap bestemte seg for helsteking og godt tilbehør - reinsdyrsfilet med sopprisotto, sånne bittesmål kål som jeg aldri husker og fløtesaus
Til denne retten er det helt klart best med reinsdyrfilet, men burger varianten var også kjempegodt. Sil av det meste av buljongvannet og tilsett fløte
Ting og tang som ikke ble brukt opp i helgen brukes da, og denne retten bærer preg av det. Flatbiffav svin kan være litt hardt å tygge, slik at særlig barn ikke setter så pris på å få det servert til middag
800 g ytrefilet av rein, evt elg eller hjort. Smak til sausen med salt og pepper før servering. Jordskokk kan erstattes med pastinakk eller like deler mandelpotet og
Stek biter av kjøttet på stekepannen. Disse skal tilsettes i sausen mot slutten av koketiden. ca 700 g ytrefilet avreinsdyr eller annet vilt. 5 g hel rosèpepper. Nydelig godt ca 700 g ytrefilet avreinsdyr
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.