Hva er din favoritt suppe. Tid for supper. 16. 10. 2016 kl. 12. 33 i. mat. 16 kommentarer. God søndag. Jeg elsker supper, og kanskje spesielt nå når vi går mot kalde dager
Den søte, litt bitre smaken en gele eller et syltetøy av rognebær og epler eller pærer gir, løfter haresteken, reinsdyrgryten eller rypefiletene til nye høyder
Enten av helsegrunner eller for å få en bedre smak. En drikk som ble drukket under den kalde årstiden. De svenske vinhandlerne lagde sin egen gløgg med bilder av nisser og som kokte eller smakte på det rykende brygget
I år bugner det av epler – og da blir det eplekake. Tar du all deigen i EN stor form, må den stekes lenger – og tar du den i mindre muffins/cupcakesformer blir steketiden kortere
Jeg finner også mening i å gi meg selv og min familie (Fikselise inkludert fordi hun er blitt en naturlig del av familien og har fått sitt eget soverrom) disse små edle næringsbombene
-) Dette er en salat med Bresaola (italiensk variant av lufttørket, lettsaltet oksefilet som har modnet i 2-3 måneder), chévre (fransk geitost), jordbær og pærer
Som sagt før. Fredag er den beste dagen i uken. Det er den beste dagen for sofasitting og tvtitting. Middagen i kveld blir Lammesteik med potetmos og rødvinsaus
Den romerske soldaten Martin, som ble biskop av Gallia, og senere utropt til skytshelgen, var så blyg og lite interessert da han skulle utnevnes til biskop, at han rømte og gjemte seg
Jordbærterte med havregrynsbunn. I disse dager har vi hatt besøk av noen som helst skal unngå gluten og egg, så de små grå ble aktivert på søtsakefronten
Hell deretter røren over i en bolle og tilsett restene av ingrediensene. Husk bare at som med alle ting så skal også nøtter spises i moderate mengder - selv om dette ikke alltid er like lett (ja det stemmer
Tilslutt, og som nevnt tidligere, prøv deg også frem med noe av det andre tradisjonelle tilbehøret. Den store gourmeten og matfilosofen Brillat-Savarin sa det som kjent slik
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.