Det er en første gang for alt, og det er ikke nødvendigvis slik at det alltid leder til suksess. Fantastisk til pålegg eller bare til litt ekstra julesnacks
Hollandaise til asparges er utrolig godt og idag ønsket jeg å utfordre både sviddå og spuma flasken. For en tid tilbake tok jeg et av ChefSteps ypperlige nettkurs og lærte å lage hollandaise saus med å både benytte sous vide og spuma
Endelig fant jeg en perfekt anledning til å servere et realt burger måltid til jentene mine. Modernist Cuisine (at home) er et inspirerende oppslagsverk som nærmest er litt overveldende hva angår teknikker, smakskombinasjoner og tilnærmingsmåter
Hartvigsen inviterte som sedvanlig til påsketur til Stavtjørn – ett av mange fjellstrøk uten snø men som til tross for dette oser av påskestemning og forventningsfulle voksne og barn
Rens scampi, la gjerne siste ledd av halen bli igjen. Scampi er så godt som selvskrevet til et tapasbord, og vi som må være forsiktig med hvitløk og løk må ofte stå over denne retten
Bind lårene sammen over halen. And passer utmerket som festmat på for eksempel nyttårsaften som en variasjon til kalkun eller til en romantisk middag (her er også andebryst en god idé)
Har av og til laget filet Oscar – da bruker jeg chateaubriand med krepsehaler – muligens etter en kong Oscar som kom til restene av en middag og ble servert det som var igjen på kjøkkenet
Ferdigkokte scampi får man som regel i frysedisken, da er det berre å fjerne halen som gjenstår. Man smaker selfølelig til som man liker det, så den kan også justeres så den blir mildere for ganen
Med fint besøk av venner fra storbyen samlet vi familien til en herlig søndagsmeny. Denne retten byr på fantastiske smaker og er relativt enkel å tilberede
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.