17. mai
bakte jeg en stor porsjon, som ble pyntet med fine bånd i rødt, hvitt og blått og pakket i gråpapir. Sammen med en liten krukke hjemmelaget tapenade, ble de gitt til diverse vertinner utover dagen.
En purè laget av oliven, ansjos, kapers og olivenolje som gjerne serveres med brød. Jeg er jo litt over middels glad i oliven så er stadig innom kjøleskapet og tar en liten skje med dette
Ligger litt på etterskudd med alt og det har blitt enkel mat også. Hummus er supert tilbehør som passer til mange matretter og det er ikke noe i veien for å bruke det som pålegg eller på en salat for at den skal bli mer mettende
Ha oppi hakkede tomaterog ferske tomater. Har masse urter i hagen, og brukte en god neve med ymse urter som persille, gressløk, løpstikke, basilikum og oregano
Hell over fyllet og pynt med cherry tomaterog oliven skåret i ringer. Når dagene er så solfylte og nydelige som i dag frister det ikke å stå med kaserollene lenger enn nødvendig
Det er noe fritt og uforpliktende med et måltid med få regler og lave forventninger. Man kan sitte lenge til bords uten å stresse med barn som må i seng eller bekymringer over alt man må rekke før dagen er over
Kjøttboller med hagens urter, sopp, tomat, brie og litt salat. Stek det sammen med kjøttbollene. Fordel så osten over i biter og strø på litt urter (timian)
Mål opp olje og hell dette i et syltetøyglass ( kan bruke en bolle om du ikke har noe med lokk ). Knip av det du ønsker av de friske urterog finhakk dette, ta Oregano, og finhakk hvitløk
Tilsett resten av grønnsakene, chorizo, krydder, tomatpure, tomaterog vann. Tomatbasert fiskegryte kokt sammen med ærverdige råvarer som løk, hvitløk, grønnsaker, chorizo og alskens andre godbiter utgjør en kombinasjon som unektelig blir knallbra når de får godgjøre seg lenge nok i gryta
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.